Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Kärnkraften inte ett alternativ ????

MP företrädare säger att kärnkraften måste läggas ner på grund av att vi köper Uran från Ryssland. Detta är ju bara skitsnack, vi kan ju bryta detta i Sverige. Men som vanligt vill detta parti ha elbilar men inte bryta mineraler , grön ståltillverkning men inte bryta malm i Sverige. Bygga i trä och tillverka biobränsle men inte avverka skog. Odla och bruka vår åkermark men sätta såna krav på jordbruket att det inte är ekonomiskt möjligt Undrar om de tycker krig är ok , då reducerar vi ju antalet människor på jorden. Och koldioxid utsläppen minskar ????

En kommentar

  1. brorson

    Jag, skulle gärna satsa halva mitt sparkapital i en aktiefond för ny kärnkraft, som delägare – tillsammans med Jakob Wallenberg, som också vill investera i ny kärnkraft i ett bolag som bygger och äger nya kärnkraftverk. Så nog går det att få ihop tillräckligt med kapital. Jag har pläderat starkt för ett stort kärnkraftverk med 6 – 8 reaktorer på norra delen av Ravlunda skjutfält vid den skånska ostkusten, 7 mil från Malmö (samma avstånd som Forsmark – Uppsala) och 11 mil från Köpenhamn (samma avstånd som Forsmark – Stockholm. Och detta på en yta som är mindre än en norrländsk vindkraftpark. :Staten äger idag, marken (c:a 1 4-del av det ursprungliga skjutfältet), vilken inte längre behövs för den militära verksamheten, men fortfarande är omgiven av bred byggförbudzon. Detta kraftverk skulle kunna försörja hela Sydsverige och Danmark med billig el, som inte skulle kosta mer per kWh, men kan leverera kontinuerligt oberoende av väder och vind .Export till Nordtyskland och Polen genom befintliga ledningar också möjlig med så många reaktorer,

    Det finns gott om vattenkraft, som kan användas som reglerkraft under efterfrågetoppar, i Göta älv och dess tillflöden Klarälven och Gullspångsälve, n samt i de fyra sydvästsvenska storåarna, vars källsjöar i södra Västergötland och Småland ligger hela 300 m.ö.h. När vi nu har en socialdemokratisk enpartiregering, måste den frigöra sig från MP och avskaffa de lagar, som hindrar både återstart av befintliga reaktorer och byggandet av nya. Det behövs nya ägardirektiv till statliga Vattenfall, som äger kärnkraftverket Ringhals för återstart av de nyligen stängda reaktorerna Ringhals 1 och 2. Enligt uppgift kan de börja leverera redan om två år.

    Det har funnits planer på en urangruva i Västergötland. Kålle (industriministern), som enligt egen älskar gruvor i renbeteslandet, har dock inte visat intresse för nya gruvor i södra Sverige. Kan ingen sameby hyra renbeten i Västergötland, så att Kålle säger ja till en urangruva där? För övrigt finns fler utländska leverantörer av kärnbränsle än Ryssland och Kazakstan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.