Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Som vi bäddat får vi ligga

Redan i höst förväntas de katastrofala effekterna bli tydliga på grund av en kraftig minskning av spannmålsproduktionen.
Dessutom har kött- och mjölkproducenter fått se stora delar av sina verksamheter avvecklas långt innan dess. Europeiska bönder är under stor press och många ser den nuvarande situationen, som också snabbt försämras, så ohållbar att de inte tror att de kan fortsätta att producera mat länge.Går inte att bedriva verksamhet utan inkomster, går heller inte fort att bruka upp mark som växt igen. Vore jag politiker skulle jag agera ,men tyvärr är det då inte bara drivmedel det gäller. Produktionen på våra åkrar kommer att gå ner med ca 25 % då vi kommer att välja att inte använda svindyr handelsgödsel i år . Och betesdjuren har vi redan skickat till slakt på grund av att vi vill gå ännu mer förlust.

Men själva kommer vi att föda upp prima kött för eget bruk och till låg kostnad , det blir konsumenten som blir drabbad. Hade vi gynnat svenskt rent jordbruk hade vi haft en bra självförsörjandegrad men idag verkar konsumenter bara fokusera på priset och importerade   varor utan krav på uppfödning eller gifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.