Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Jobbar vissa politiker inte för sina väljare

Har lyssnat på flera politiker nu under valrörelsen och blir fundersam på om vissa inte förstått sitt uppdrag. De snackade i viform om sig själva och deform om väljarna ungefär som att väljarna var en mindre vetande skara som var till besvär. Sen kan jag undra på hur det finns politiker som tidigare haft väldigt starka åsikter i ett parti mot andra partier. Men sedan verkar deras ideologi över en natt ändrats så de helt plötsligt försöker ta sig upp på listan i det parti de tidigare kritiserat. Då verkar inte kallet vara så stort utan viktigare med ett politikerjobb och bekväm framtid.

En kommentar

  1. Christer

    En bra reflektion.
    Men ibland undrar jag om det ändå inte stämmer, just det där att det finns ett ”vi”, politikerna. och ett ”dom”, vi andra.
    Skillnaden skulle väl då vara att det är just ”dom” d.v.s. folket som har koll. ”Vi”-gruppen, politikerna lever ju i en skyddad verkstad och har inte tillräckligt med insikt i det verkliga livet.
    Håller också med om att det är alldeles för många karriärpolitiker inom alla partier. De har klättrat från ungdomsförbund in i partiet, saknar livserfarenhet från verkligheten. Och dessa människor (för det är just det, de är människor som du och jag, men med begränsad livserfarenhet) som ska bestämma för oss alla. Oroande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.