Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Var finns de arbetslösa ??

Såg att M Stenevi påstår att högersidan skapat arbetslöshet. Men då frågar jag mig var finns nån som vill arbeta?? Vi söker montörer till ganska enkel montering, men inte finns det nån som söker. Är de upptagna med annat och anser sig ha så bra att de klarar sig på S regeringens bidrag . Vet flera som går hemma och njuter av sin tillvaro utan att göra ett dugg. Åkerier har inga chaufförer, det saknas Bussförare ,ja det saknas folk i de flesta branscher .

2 kommentarer

  1. brorson

    Föreslår att du anlitar en firma, som är specialiserad på den typen av jobb. Om sådana firmor får fler uppdrag, kan de erbjuda arbetslösa varaktiga anställningar, som de inte kan nobba, för i så fall blir de avstängda från bidragen. Dessa regler tillämpas stenhårt. Det är ingen dans på rosor att vara arbetslös. Man kan bli avstängd t.o.m. om man har ett tillfälligt påhugg under tiden som arbetslös. Det är kanske där skon klämmer? Känner till ett fall, då en arbetslös blivit avstängd från bidrag för att han hade åkt till en annan ort, eftersom han som en av vem fem kallade av c:a 200 sökande till anställningsintervju, hade åkt på intervjun men inte fått jobbet, Borde i stället enligt myndigheten ha deltagit i en aktivitet för arbetslösa. Det enda syftet med dessa aktiviteter är ju att dölja arbetslöshetens verkliga uppfattning. Varför motarbetas bemanningsföretag av framför allt S-politiker i stället för att uppmuntras? De kan ju också användas för att lösa tillfälliga arbetskraftbehov.

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Varför ska jag anlita en firma ?? Jag har en firma och vill anställa om det finns några arbetslösa . Vet du vad det kostar att ta personal via bemanningsföretag.Det äter upp mer än förädlingsvärdet på produkten ,då är det ju lika bra att lägga ner .För det är givetvis varaktigt anställda jag behöver. Vet du vad det kostar att hyra in personal från bemanningsföretag / Vs anställa ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.