Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Jobbigt läge för MP

De vill stoppa gruvor, ett argument de har är att miljön förstörs och rennäringen blir drabbad.

Men när vi snackar Grönt Stål då är de med på att skövla hur mycket som helst för att få upp vindsnurror som både förstör miljön i fjällvärlden och förstör för Rennäringen.

Stålverken har mycket stora elbehov. Det uppskattas till 80 terawattimmar vilket är mer än hälften av Sveriges elförbrukning.

De vindkraftverk som tas i drift i Sverige just nu är vanligen mellan 180 och 220 meter höga, har en installerad effekt på mellan 4 – 5 MW,betänk då att detta är en installerad effekt ,inte det samma som en verklig effekt för det blåser ju inte alltid

I Sverige installerades 357 vindkraftverk under 2021, med 1,4 GW i installerad effekt. Vid slutet av 2020 fanns det 4 333 vindkraftverk. Sammantaget bidrog vindkraften med ungefär 16 procent till Sveriges elproduktion under 2020, vilket motsvarar 27,5 TWh.
Så det behövs då ca ungefär 12 500 snurror bara för detta ändamål

 

Det är en djävla massa snurror det

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Elbil…?
    Britishvolt, en brittisk batteritillverkare, har gått i konkurs, vilket innebär att 200 anställda förlorar sina jobb. Nu ifrågasätts de svenska satsningarna på tillverkning av elbilsbatterier.
    Enligt analytiker har den dystra utvecklingen för Tesla, de europeiska elpriserna och komponentbrist gjort att elbilar och dess batterier framstår som allt mindre av en framtidsbransch.
    ”Grönt” stål är säkerligen oxo en flopp – precis som stålverk 80.

  2. tjalle (inläggsförfattare)

    Skillnaden mellan den brittiska tillverkaren och skellefteåfabriken är väl att den brittiska inte fick några kunder.Men vi får väl se hur skelleftefabriken går.Positivt med fyndigheter i Kiruna.Risken är att kineserna kommer att dumpa.Då hjälper inga svenska fabriker eller fyndigheter,då blir svenska batterier för dyra.Jag dömde ut fabriken i Skellefteå men hoppas jag har fel.Nu är det sen upp till näringslivet och politikerna att se till att det finns energi också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.