Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

S och demokratin

Har tagit detta stycke ur inlägg av Lotta Gröning :

 

Sedan 2010 har S tagit sig rätten att stämpla folk som rasister och deras brunsmetning hamnade på alla som inte trodde på flyktingpolitiken eller integrationspolitiken. Som kom nästa våg alla som inte trodde på vindkraft och höga bränslepriser blev klimatförnekare. Strategin har de haft sedan dess och länge till och med idag i symbios med medier. Nu spottar Aftonbladets ledarsida ur sig hatartiklar och Magdalena Andersson sitter och hånskrattar högt under Ebba Buschs tal i riksdagen. Kan socialdemokraterna ens stava till demokrati längre. Yttrandefrihet tror jag bestämt är ett för svårt ord.

 

Ligger mycket i detta

 

Sen måste man ju även ge högern en känga hur de ljög före valet ,eller om de trodde det skulle bli lättare att genomföra det de sa i rent oförstånd.

Men de har ju inte heller suttit så länge ,men det de hittills gjort ger jag inte mycket för, statsministern verkar mest vara en liten sprätt och Ebba verkar vara en riktig kappvändare.

Men nu har de chansen bevisa att jag har fel

 

2 kommentarer

  1. Christer

    Det vi ser (och har sett under ganska lång tid) inom socialdemokratin är exempel på när en organisation, i det här fallet en politisk sådan, under lång tid tar på sig rätten att ”äga” sanningen. Ta som exempel bara ordet ”Rättvisa”. Betänk hur många gånger S under åren har valt att använda detta ord för att rättfärdiga sin egen politik. De hävdar ”rättvisa” när det egentligen kan handla om konfiskation eller intrång i den enskilda människans privatliv osv.
    S har dessutom varit mycket duktiga på att bygga upp flera stöttande organisationer där man gjort människor mer eller mindre beroende av dessa organisationer (ex. fackliga) för att på så vis ”lotsa in” väljarna i sossefållan. Därefter har man byggt på med andra organisationer och företag, alla med partiets backning. Listan kan göras lång, men företag som Folksam, HSB, A-lotterierna och kooperationen dit man lockat sina väljare med skrämseltaktik om privata alternativ.
    Tyvärr är det nog så att så stora organisationer (kan vara mer eller mindre hårt sammanbundna) till slut börjar (själva tro) äga sanningen.
    Det ställer oerhört stora krav på oss som väljare eller konsumenter, att vara uppmärksamma och källkritiska i vårt agerande. Kolosser på lerfötter blir väldigt farliga när de börjar glida, eller när de rättfärdigar sina handlingar i tron att de oövervinnliga och att de är ”sanningen”

  2. tjalle (inläggsförfattare)

    Håller med och jag hoppas sen att den utbredda sandlådementaliteten försvinner också, det ska väl vara vuxet folk i riksdagen. Jag säger riksdagen ,då blir ingen nämnd ingen glömd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.