Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Stöd till Turkiet ?????

Den svenska staten har gett grönt ljus till ett miljardstöd till ett turkiskt järnvägsprojekt – trots att ansvarig myndighet identifierat en rad risker. Det skriver Dagens Nyheter i en granskning.
Det handlar om byggandet av en höghastighetsjärnväg mellan städerna Gaziantep och Mersin. Enligt turkiska siffror som DN tagit del av handlar det om närmare tre miljarder kronor. I utbyte förväntas delar av garantibeloppet gå till att köpa svenska varor och tjänster.
Bakom projektet ligger det i Ryssland grundade bolaget Rönesans, som bland annat byggde ett kontroversiellt presidentpalats åt Erdogan 2014. Exportkreditnämnden (EKN) bedömer det hela som ett högriskprojekt, där riskerna bedöms vara på högsta möjliga nivå på sex av åtta punkter.
– Bolagen som Sverige avser stödja är kända för korruption och skatteflykt i miljardklassen,
Var detta för att fjäska sig till ett NATO medlemskort eller !!
Fenomenet att svenska ministrar löser inbillade problem genom att överräcka miljarder av svenska arbetares pengar till utländska makthavare är en inarbetad rutin. Ett exempel är den tidigare Centerledaren Maud Olofsson och hennes klimatsmarta energaffärer i Nederländerna, som kostade skattebetalarna 15 miljarder kronor. Ett annat exempel är de mångmiljardbidrag som politiker förbundit Sverige till för att rädda den utländska valutan EUR. Det handlar i praktiken om en ”inom-europeisk u-hjälp” som hela Nordeuropa – inklusive Sverige, vars folk röstade nej till euron för att slippa sådant här – frivilligt betalar till Sydeuropa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.