Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Minskad konsumtion

Ja det är tyvärr jobbigt för många företag nu när konsumtionen minskat i takt med prishöjningar på mycket.

Detta är dilemmat i dagens samhälle som bygger på ständig tillväxt , samhällena måste växa konsumtionen måste växa .

Men en dag ,kanske nu faller detta korthus och människor sitter i sina överbelånade hus med höga matkostnader och sina lyxprylar de köpt för lånade pengar.

Maten får vi räkna med att den kommer att vara dyrare i framtiden ,den har varit för billig bönderna har haft underbetalt länge nu och har inte fått med nåt nu heller för det har mellanhänderna tagit.

Räntor gissar jag kommer att ligga på 3-4 % länge och elpriset på ca 80 öre.

Men nu sitter politikerna och snackar om det allvarliga att konsumtionen minskar, men samtidigt att vi inte gör tillräckligt för klimatet.

Minskad konsumtion är verkligen bra för klimatet och vi måste lära oss att  leva med låg tillväxt, det är de enda sunda.

Så en politisk plan med låg tillväxt måste fram.

Sen så får de som överbelånat sig ta sitt eget ansvar för sina handlingar, vi som alltid betalt allt när vi köpt det ska inte behöva betala kalaset.

Min plan när jag köpte mitt hus var att inte köpa dyrare än att jag kunde amortera bort det på 25 år men gjorde det på 20 år.

Idag verkar det snarare så att de som köper hus är stolta att det kostade massor och berättar detta vitt och brett, och direkt ska badrum och kök renoveras så då ska detta också lånas till.

Klart att det skulle braka ihop en dag, det var bara när

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.