Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker

Anders Ågren vill ha gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker , jag är inte emot men detta känns som en ickefråga för att utveckla jordbruken.

Finns oerhört mycket viktigare frågor att jobba på idag när jordbruken går på knäna.

Va fan skulle jag som drivande bonde tjäna på detta ,har inte tid att driva restaurang eller gårdsbutik, jag hinner bara med skog och jord 7 dagar i veckan och finns tid måste man jobba med annat för att få det att gå runt.

Nu håller jag dock på att avveckla större delen av detta eftersom det inte finns nån mening med det längre när nu lågprisprodukter svämmar in i livsmedelsaffärerna, livsmedel som med våra lagar skulle få en svensk bonde att skaka galler .

Men konsumenten verkar inte bry sig ,ät ni antibiotika kött från plågade djur och grönsaker besprutade med gifter som är förbjudna i sverige.

Men gnäll sen inte när nåt händer vid våra gränser och mat kan bli svårt att få tag på.

2 kommentarer

  1. Christer

    Håller med om att diskussionen angående gårdsförsäljning av alkohol borde vara en fråga med betydligt lägre prioritet.
    Dock kan man nog se att det kan vara av större intresse i södra Sverige, där det ju faktiskt förekommer t.ex. vinodling i betydligt större skala.
    Däremot kan man ju anse att frågan verkligen får ett löjets skimmer över sig då argument om ”Systembolagets fall” och ”alkoholpolitisk självmord” kommer in i diskussionen.
    Den som tror att gårdsförsäljning av exempelvis vin skulle öka alkoholkonsumtionen i Sverige, och speciellt i kretsar som ligger i riskzon, och har väldigt livlig fantasi.
    Skulle den typen av försäljning tillåtas kommer det vara mycket marginell påverkan av den allmänna alkoholförsäljningen, långt under en promille av försäljningen skulle hamna där och priserna för den typen av drycker skulle garanterat hamna i den högre prisnivån. Knappast något som lockar till missbrukskonsumtion.

    • brorson

      Invändningarna beror inte på farhågor om omfattande fylleri med gårdsvin, utan risken att EU-domstolen förbjuder den restriktiva svenska alkoholpolitiken, bl.a. Systembolagets monopol. S vill ha garantier för att detta inte kommer att ske. Och detta tycker jag är ett resonabelt krav från S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.