Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Krav på svenska

Redan år 1999 påpekade Medborgarskapskommittén i sitt slutbetänkande att krav på språkkunskaper fanns i 17 av 24 granskade länder. I dagsläget återfinns detta krav i samtliga nordiska länder utom Sverige.Folkpartiets förslag kritiserades hårt. Socialdemokraterna ansåg att det var rasistiskt och skulle ”spela samhällets främlingsfientliga krafter rakt i händerna”. Denna attityd hördes i många år från socialdemokratiskt håll. År 2008 anförde Morgan Johansson på sin blogg att kravet ”tjänade som en magnet för främlingsfientliga väljare till Folkpartiet”. Detta blogginlägg är numera borttaget, gissningsvis av statsrådet Johansson själv, men som det populärt heter: ”Internet never forgets.”Den socialdemokratiska kritiken har fortsatt, och så sent som den 28 januari 2015 kallade Veronica Palm förslaget för ”mörkbrun hundvisselpolitik”.

 

Ygerman sa i Juni 2022

Kan du inte språket är det svårt att vara en del av det svenska samhället. Det skapar en grogrund för parallellsamhällen. Många hamnar i en tillvaro som präglas av våld och kriminalitet, det kan vi aldrig acceptera, sa integrations- och migrationsminister Anders Ygeman under en pressträff . Då var det helt plötsligt ok att tycka så .

3 kommentarer

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Nu vet jag dock inte vad du blandar in ett parti som SD i detta inlägg som inte har nåt med inlägget att göra. Hur är det med läsförståelsen Leif. Kommer att försätta slänga dina kommentarer i skräpet eftersom du inte klarar att argumentera utan bara kastar dynga runt dig. Känns som du är bitter på nåt ,kanske hade du betong i sandlådan som barn .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.