Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Intressant skrivet av Björn Gillberg

𝗠𝗶𝗹𝗷𝗼̈𝗸𝗮̈𝗺𝗽𝗲𝗻 𝗕𝗷𝗼̈𝗿𝗻 𝗚𝗶𝗹𝗹𝗯𝗲𝗿𝗴:
– 𝗞𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗿 𝗯𝗹𝗶𝘃𝗶𝘁 𝗲𝗻 𝘂𝗿𝘀𝗮̈𝗸𝘁 𝗳𝗼̈𝗿 𝗮𝘁𝘁 𝗺𝗷𝗼̈𝗹𝗸𝗮 𝗳𝗼𝗹𝗸𝗲𝘁 𝗽𝗮̊ 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗮𝗿𝗱𝗲𝗿. 𝗢𝗰𝗵 𝗮̈𝗻𝗱𝗮̊ 𝗮̈𝗿 𝗦𝘃𝗲𝗿𝗶𝗴𝗲 𝗶 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗸𝗲𝗻 𝗲𝘁𝘁 𝗸𝗼𝗹𝗱𝗶𝗼𝘅𝗶𝗱𝗻𝗲𝘂𝘁𝗿𝗮𝗹𝘁 𝗹𝗮𝗻𝗱.
Så klarsynt och rakt på sak formulerar sig den gamle miljökämpen Björn Gillberg i en färsk video på sin Youtube-kanal. Här kritiserar han skarpt den rådande klimathysterin i Sverige.
– Staten, EU och pensionsfonder satsar obekymrat miljarder på miljarder av allmänna medel på orealistiska klimatprojekt. ’Klimatsatsningar’ hotar både miljö och välfärd.
– Klimatet har blivit en ursäkt för att mjölka folket på miljarder. Och ändå är Sverige i praktiken ett koldioxidneutralt land tack vare våra skogar, påpekar Gillberg i sin video.
– Förr skrämde prästerna menigheten att donera pengar till kyrkan för att inte hamna i helvetet när Jorden hotades av kometer. Nu skräms folket att acceptera att miljarder av allmänna medel satsas på ogenomtänkta projekt för att undgå ett ’klimathelvete’.
Björn Gillberg konstaterar att Sverige i praktiken är ”klimatneutralt”. Skogen binder årligen netto lika mycket koldioxid som utsläppen från bilismen och industrin i vårt land.
– För vi är ett skogsland. Virkesförrådet, skog som står, har dubblats på 70 år. Det har aldrig varit så mycket koldioxid bundet i skogen som nu, förklarar han.
Netto efter avverkning binder skogen lika mycket koldioxid som industrin i Sverige och svensk bilism tillsammans släpper ut i atmosfären. Så egentligen är Sverige i praktiken ett koldioxid- och klimatneutralt land.
– Och ändå har våra politiker fått för sig att vi ska vara först i världen, vi ska leda världen. Risken är att de här tankarna leder oss till fattigdom. Det är nämligen väldigt tveksamt om de här projekten kommer att fungera i verkligheten.
– Men här skrämmer man oss till det, på ett sätt som man alltid gjort när man får människor att göra något som är mer eller mindre emot deras vilja. Man skrämmer folk om en kommande fara, säger Björn Gillberg.
Hysterin kring den livsnödvändiga växthusgasen koldioxid får nu politiker att fatta kvicka beslut. Men snabba beslut blir ofta oöverlagda och felaktiga, enligt Gillberg.
– Nu får de oss att plöja ner 1000 miljarder i grönt stål, något som kanske aldrig blir av. Hotet om världens undergång gör att man utan att tänka över vår framtida elförsörjning plöjer ner mycket stora belopp för att rädda ett klimat, där det är osäkert om vi ens hotar klimatet här i Sverige.

En kommentar

  1. brorson

    Aktionsgruppen koldioxidfritt Sverige kräver förbjud allting! Sluta andas! Stoppa invandringen! Skjut alla djur! Så ska Sverige bli världens första helt koldioxidfria land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.