Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Sent ska syndaren vakna

”Jag tror inte att ett femte jobbskatteavdrag ökar jobben. De fyra första löste inte heller problemen på den svenska arbetsmarknaden”, sa Magdalena Anderssonför tio år sedan, då som ekonomisk-politisk talesperson för S.

Hon sa det samma om det sjätte och sjunde jobbskatteavdraget. Pengarna borde gå till välfärden och det var orättvist att pensionärer fick betala mer än de arbetande.

Så hux flux i mitten på augusti i år lät oppositionsledaren helt annorlunda. Skatterna ska ned med 10 miljarder. 

”Den som varje dag går till jobbet, som undersköterskan, byggnadsarbetaren, eller lokföraren och som sliter med att få vardagen att gå ihop ska få det lite lättare. Helt enkelt en rättvis ekonomisk politik för vanligt folk”sa Magdalena Andersson.

Hon lät som ett eko av finansminister Anders Borg (M) eller hans nuvarande efterträdare Elisabeth Svantesson (M). Inte som sitt tidigare jag. Så sent som 2019 sa hon så här:

”Pensionärsskatten är orättfärdig, de som byggt vår välfärd förtjänar ett tack.”

Det socialdemokratiska budet nu är 1 900 kronor mindre om året i skatt för arbetande och 1 100 kronor för pensionärer. S har uppenbarligen tänkt om. .

 

Tja mycket av det S kritiserat är ok om man kan vända det till sin egen ide, va fan kan man inte lösa problem över partigränserna för

 

Klippt ur en kvällstidning

2 kommentarer

  1. Leif

    HAha, vore ju bra om du lärde dig läsförståelse.
    ”Jag tror inte att ett femte jobbskatteavdrag ökar jobben”
    och
    ”Den som varje dag går till jobbet, som undersköterskan, byggnadsarbetaren, eller lokföraren och som sliter med att få vardagen att gå ihop ska få det lite lättare”

    Det är två olika saker, inte svårt för en som inte har huvudet hos bänghögern. Men bra försök!

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Tror att det är du som ska fundera över varför Magdalena ändrat sig, och vill ge ett jobbskatteavdrag på 1900 kr/år. Sen tycker jag att din ton inte hör hemma här. Argumentera lite istället ,vet att andra har samma åsikt om dig här på bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.