Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Salmonella smittade höns !!

Stora salmonellasmittade hönsbesättningar avlivade.

Hur kan man godkänna äggproducerade enheter med 1,2 miljoner höns , det är vad CA Cedergrens hade före utbrottet.

Är själv äggproducent med ca 500 lösgående höns med utomhusvistelse .

Många konsumenter klagar på dessa jätteanläggningar men lik förbannat köper de ägg därifrån för till syvende och sist verkar det viktigaste att priset är lågt.

Bönderna går på knä och konsumenten klagar på priserna och köper produkter som importerats från andra länder som inte  klarar svenska djurkrav och odlingskrav vad gäller antibiotika eller gifter.

Maten är dyrare idag men skulle behöva vara ännu dyrare , sett historiskt är maten billig idag .

Men när konsumenten väljer så är det maten de verkar dra ner på och prioriterar prylar och nöjen före

 

3 kommentarer

  1. petter

    Kunden på COOP som står och klagar i kassan vad maten har blivit dyr så har hon 10 pkt cigg på bandet 🙂

  2. Christer

    Kan konsumenten spara en slant på maten (=äta lågkvalitativ dynga) så får ju konsumenten en slant över att lägga på annat.
    I fattiga tider sparade man in på maten för att överhuvudtaget ha råd med annat livsnödvändigt. Idag sparar många in på maten för att ha råd med onödig lyxkonsumtion.
    Exempel: Hur är det skruvat i huvudet på (många av) de deltagare som är med i Lyxfällan? ”Maten” i familjen består av chips och läsk, barnen har inte råd med fritidsaktiviteter. Samtidigt är föräldrarna överkladdade med tatueringar, piecingar och andra ”kroppsförskönande” förändringar, för hundratusentals kronor.
    Yep, jag generaliserar.

  3. tjalle (inläggsförfattare)

    Jag generaliserade också ,vet att många framförallt ensamstående och några fler grupper verkligen har det svårt. Men orkar fan inte sitta och lyssna på kollegor på jobbet sitta och ojja sig över priset på maten. Vi är nog ingen på mitt kontor som tjänar under 55 000 i månaden före skatt. De klagar på matpriser och elpriser , och de flesta runt fikabordet har hus, fritidshus skotrar och andra icke livsnödvändiga prylar . Men troligen är det väl banken som äger det de har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.