Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Obalanser i elnätet

Kostnaderna för att balansera elnätet ökar snabbt på grund av ökad vindkraft och minskad förmåga till balansering i kärnkraften. För fem år sedan kostade balanseringstjänster ungefär 1 miljard kronor per år för Svenska kraftnät. För två år sedan var summan 6 miljarder och väntas att i år passerades 10 miljarder redan i maj, vilket pekar mot runt 20 miljarder per år, vilket ensamt motsvarar cirka 70 öre per kWh el från vindkraft.Tolv års balanskostnader motsvarar bygget av tre nya kärnreaktorer,vilka beräknas kunna ge oss kraft i ca 50 år minst.

Och att bygga mer kärnkraft är också äntligen S med på trots att de snabbt la ner nyrenoverade reaktorer och försökte skatta ihjäl kärnkraften .

En kommentar

  1. brorson

    Helldén, MP, har inte i riksdagen att göra. Vi måste alla se till att han inte kommer dit. Efter att ha valts till nytt språkrör för MP med en (!) rösts övervikt, går han ut med att han aldrig kommer att sitta i en regering, som bygger ny kärnkraft. Han förtydligar att det – även utan hans medverkan – inte kommer att byggas ny kärnkraft. Planerar han sabotage?

    För oss övriga kan det kännas lugnande att slippa MP i regeringen, oavsett hur det går i valet. Men det borde oroa oss alla, oavsett vad vi tycker om MP, att ett en ledare för ett parti, som dock vill sitta i regeringen,. visar ett så öppet förakt för demokratin – även internt inom sitt eget parti. Jag vet ,. visserligen inte om han sagt något om saken under MP-kongressen, men för många miljöpartister . även för många komgressombud, måste detta ha kommit som en kalldusch, Även kärnkraftmotståndrana inom partiet vill nog vara med och bestämma, om och när regeringsfrågan ställs på sin spets. Och de bland dem, som kan tänka sig en kompromiss, vill nog se vad de får i utbyte, innan de bestämmer sig.

    Helldén är inte ett språkrör. Han är en diktator. Tanken med sråkrör var från början att du skulle vara just det som ordet betyder, en kanal för att föra ut tankegångar och beslut inom partiet till väljarna., inte partiledare i traditionell mening.

    Det har alltid funnits, fastän de inte har varit många, miljöpartister som har bejakat kärnkraften. De torde vara fler nu än någonsin tidigare, eftersom kärnkraften gör mindre skada på miljön än alternativen. Till det kommer de allt värre obalanserna i elsystemet med en fortsatt utbyggnad av vindkraften utan ny kärnkraft.- Dessutom torde rädslan för kärnraften l både hos miljöpartisterna själva och bland väljarna ha minskat betydligt över tid. Vilket torde ha lett till ökad acceptans inom pariet för kompromisser.

    Som sagt var: Beror på vad man får i utbyte. Dessutom tror jag att många miljöpartister kan se en fördel i att vara med i planeringen av ny kärnkraft, därför att det ger ökad möjlighet att bevaka att högt ställda krav på miljö och säkerhet uppfylls.

    Dessutom är Helldén en demaogog och lögnare, när han sa att man kan se på en karta att det byggs mer ”alternativ” än kärnkraft. Javisst, ”alternativen” skadar mer naturmiljö än kärnkraften, inte minst sett i förhållande till den producerade elen. Jag skulle aldrig nedlåta mig till att förneka att naturmiljön förändras i grunden på just det platser. där kärnkraftverken finns. Vindkraft-anhängarna förnekar allting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.