Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Nytt toppnamn i KD

Alice Teodorecqu fick nyss sparken som journalist hos DN, vilken tur hon då hade och hittade ett nytt ”jobb”.

Lite intressant med politiker som på en femöring ibland byter ideologi  ,tänker då på några kommunpolitiker i Umeå .

När de inte får sitta itopp eller blir obekväma i sitt eget parti byter de helt plötsligt parti , tror då inte politiken är så viktig utan snarare jobbet inte kallet

7 kommentarer

  1. brorson

    Busch har inkompetensförklarat sitt eget parti. Inte en enda av alla tusentals partimedlemmar dög. Har alla ens blivit tillfrågade? KD har gjort politiken till en marknad. Politiska uppdrag till salu. Som vilken krämare som helst, som bjuder ut sina tjänster på en marknad och säljer sig till den köpare, som bjuder högst. Jobbet som EU-parlamentlriker är väl bättre betalt än att vara riksdagsledamot i Sverige? Listan hur just KD har gjort politiken till ett kommersiellt jippo är lång.

    1) Den vackra tandläkaren, som vill bli skådespelare och blev känd som premiärlejonet Alice Timander. Eftersom hon gick på alla film- och teaterpremiärer och var omslagsflicka i kändispressen, Hänt i veckan m.fl. Mindre känt är hennes religiösa (och politiska ?) intresse, som förde henne till KD, som hon utan någon politisk utdelning för egen del stödde med sitt kändisskap, Vilket utnyttjades av dåvarande KD-ledaren Alf Svensson, som fick chansen att figurera som omslagspojke vid sidan av den vackra omslagsflickan – som inom partiet torde ha uppfattats om den dumma blondinen. När hon som pensionär från tandläkaryrket, efter att ha stött KD i flera valrörelser, och lyssnat på åtskilliga valtal och debatter, ville byta bana till politiken och själv ville ha ett politiskt uppdrag, dög hon inte.

    2) När den tidigare M- politikern Anders Wijkman, efter ett prestigefyllt FN-uppdrag återvände till Sverige och den svenska politiken kandiderade han till posten som partiledare för Folkpartiet.-Liberallerna. Och var nära att bli vald, när det upptäcktes att han inte ens var partimedlem. Han förklarade,. som en självklarhet, att man kan ju inte bli partimedlem, innan man fått uppdrag för partiet. Han ställde partiledarposten som villkor för att bli medlem, vilket fick de liberala partimedlemmarna att rasa. Alf Svensson, som tydligen tycket att det var ett rimligt krav, erbjöd honom uppdraget som riksdagsman för KD . Wijkman är enligt min mening en politisk bedragare, som – i samförstånd med den internationella finanseliten – har lanserat ”klimathotet” som högprioriterad politisk uppgift – och stämplat kritikerna som ”klimatförnekare”.

    3) När advokaten Rolf Åbjörnsson avgick som riksdagsman och rättspolitisk talesperson för KD rekryterade han advokatkollegan Peter Althin, som sin efterträdare. Vilket gillade av Alf Svensson, som redan då flera gånger rekryterat kändisar till ledande poster inom partiet. Men vilka väljargrupper skulle Althin locka till partiet? Althin har profilerat sig som ”fängelsemotståndare” och har på ett rent förfärligt sätt blandat ihop sina roller som riksdagsman (lagstiftare) och försvarare av landets mest ökända mördare, Althin avgick hastigt ur partiet i protest mot valet av Ebba Busch till ny partiledare: Skulle hon göra slut på oskicket att värva kändisar som dragplåster?

    4) Johan Ingerö var en inom högern känd debattör med mörkblå åsikter, knappast kristdemokrat ideologiskt) när han av Svenssons efterträdare som partiledare Göran Hägglund rekryterades till posten som informationschef för KD, som därigenom vreds ytterligare ett varv åt höger. Han polisanmäldes förra året av Sara Skyttedal för sexuellt ofredande, vilket skulle ha skett många år tidigare. Att hon hade dröjt så länge med anmälan har hon förklarat att upplevelsen var så hemsk, så att hon hade förträngt den, Men de hemska minnena hade väckts till liv av Ingerös uppmaning att inte propagera för legalisering av cannabis. Om hon ändå gjorde det, skulle han inte kunna försvara henne (Han var ju fortfarande partiets informationschef), vilket hon uppfattade som ett hot.

    Den där hemska händelsen för flera år sedan, framstår av
    Slyttedals egen berättelse som tämligen banal och – om den ö.h.t. har inträffat – kanske som oavsiktlig från hans sida. Ingerö, som hade problem med alkoholen hade tillsammans med Skyttedal och några yngre män deltagit i en efterfest, där spriten flödade, till firandet av en valframgång f

    • brorson

      forts
      Den där hemska händelsen för flera år sedan, framstår av
      Slyttedals egen berättelse som tämligen banal och – om den ö.h.t. har inträffat – kanske som oavsiktlig från hans sida. Ingerö, som hade problem med alkoholen hade tillsammans med Skyttedal och några yngre män deltagit i en efterfest, där spriten flödade, till firandet av en valframgång för KD. Hägglund hade, enligt egen utsago, lämnat festen eftersom han inte vill delta i spritorgierna. Skyttedal hade sedan lagt sig på en säng, med de yngre männen på varsin sida och vaknat av att någon tafsat på henne. Bush försökte rädda väninnan Skyttedal genom att ge Ingerö sparken.

      Men nu är Skyttedal på tapeten igen, sedan hon bjudit ut sig till ett annat parti, SD, Och i det läget har Bush återgått till oskicket att rekrytera kändisar till välavlönade poster för partiet, Ska Teodorescu locka tillbaka väljarna?

  2. brorson

    KD har dessutom tydligen drabbats av en ledarskapskris. Busch säger att hon har förhandlat med S om kärnkraften, men S säger att det var en information om sådant som regeringen redan har beslutat. Busch verkar inte förstå skillnaden mellan förhandling och ordergivning, och skulle dessutom inte klara en förhandling om energin, eftersom hon saknar grundkunskaper i elektricitetslära.

    Jag föreslår härmed att Teodorescu, som nyligen blivit partimedlem, tar över som partiledare och att Busch skickas i exil i Bryssel. Pourmohktari, L, som – att döma av hennes uttalanden – har klarat åtminstone högstadiets fysikundervisning (ovanligt bland nutida svenska ministrar) tar över som energiminister,

  3. brorson

    Hade ett fel om Wijkman. Han lanserades för KD till Europaparlamentet. Vill minnas att syftet från Svenssons sida var att blockera en kristen kristdemokrat, som stöddes av KD-medlemmarna. En annan värvning var Björn von der Esch, som hade uteslutits ur M för att han var EU-motståndare. Hanställde som villkor att han inte skulle behöva följa KD;s linje i EU-fråga, vilket Svensson gick med på. Kanske lockade han borgerliga EU-motståndare till KD i tron att KD var mot EU? En annan kändisvärvning var TV-stjärnan Lars Adaktusson, som smutskastades av Busch för att han stött uttalanden av kristna EU-parlamentriker. I uppenbart syfte att han inte skulle väljas om, utan ersättas av Skyttedal.

    Wijkman ratades alltså av liberalerna, som partiledare, för att han vägrade gå med i partiet innan han blev vald som partiledare. Men nu lanserar Liberalerna Corazza-Bildt som toppnamn till EU-parlamentet, sedan hon inte fått förnyat förtroende av M för att hon i praktiken företrätt sitt förra hemland, Italien, och inte Sverige.. Både KD och L riskerar åka ur riksdagen, så det är klart att de måste ha nya väljare, Men i stället för att försöka ta dem från andra sidan blockgränsen, vilket är nödvändigt för att hindra ett regeringsskifte, ägnar de sig åt ”borgerlig kannibalism” och försöker ta väljare från M med ex-moderater som dragplåster.

  4. brorson

    Nu anklagar Teodorescu kritiska KD-medlemmar för att förminska henne. Hon har förminskat sig både dem och sig själv genom att acceptera nomineringen, när hon har släppts före partimedlemmar, som arbetat ideellt under många år, utan en tanke på personlig vinning. Och nu inte ens blir prövade. Hon har dessutom förstört sitt eget varumärke som partipolitiskt obunden borgerlig debattör. Och bidrar dessutom till den borgerliga kapitalism, som kommer att kosta borgerligheten regeringsmakten. När de tre regeringspartierna tillsammans minskar mer än SD ökar, blir det så,

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Känns ju inte så Demokratiskt när i princip en partiledare tar in en ”kompis” istället för att välja in en medlem i partiet. Känns lite som man gör i Kreml ,

    • brorson

      Felskrivning av mig igen. ”…. den borgerliga kapitalism som kommer att kosta borgerligheten regeringsmakten” ska vara ”den borgerliga kannibalism …”

      För att locka ex.vis kristna socialdemokrater att byta parti och block behövs en allmän-kristen och inte en starkt högerinriktad allmän-borgerlig profilering. Missnöjet bland socialdemokrater med en genuin kristen tro – inte bara med politiska uppdrag i Svenska kyrkan – torde vara stort nu p.g.a partiledningens ovilja att ta ställning för Israels rätt att existera och mot Hamas-sympatierna och antisemitismen i Sverige och i det egna partiet.

      Men Busch enda intresse verkar vara att överleva som ledare för ett riksdagsparti, inte ens att överleva som ledare för ett regeringsparti, Genom att ÅTA UT moderaterna bäddar hon för Magdalenas återkomst som statsminister. Listan är lång på värvningar, som har syftat till att locka just M-väljare till KD. Och när man dessutom förbigår partimedlemmar, som kanske kunnat tillföra sakkunskap till regeringspolitiken. Det som i mycket hög grad kännetecknar KD-toppen är bristen på sakpolitisk kompetens.

      Det gäller i hög grad energiminister Ebba Busch själv, som uppenbarligen saknar grundkunskaper i elektricitetslära. För henne är allting religion, men en annan religion är kristendomen, dyrkan av Klimatguden. I denna religion är koldioxiden synden och elektrifiering frälsningen. Kosta vad det kosta vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.