Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Är detta verkligen sunt ???

Skattebetalarna bär en stor del av risken bakom problemtyngda Northvolt.

Åtminstone 88 miljarder kronor av offentliga medel som tillförs bolaget från kommuner, offentligt ägda bolag, statliga myndigheter. Satsa så mycket på ett högriskprojekt , men bara det är så kallade gröna projekt finns inga spärrar verkar det. Vet inte vad som händer nu när Solid State batterier verkar vara på gång vilket länge varit batteriers heliga gral. Vad jag förstår går inte dessa att producera i Northvolts produktion . Är lite orolig att våra skattepengar verkligen är i fara.

3 kommentarer

  1. Christer

    Man blir utan tvekan ganska oroad av dessa ”riskkapitalister” som styr våra kommunala medel.
    I början på 80-talet, minns vi som var med, satsades enorma summor av kommunala medel på en cykel (Itera), tillverkad i plast. Katastrofen stod snabbt att synas och konkursen kostade Vilhelmina kommun en bra slant.
    90-talet var Callcenters stora årtionde. Glesbygdskommuner stod i kö för att erbjuda
    arbetsluncher och berätta om sina erbjudanden, skattesubventionerade lokaler och andra stöd. Konkurserna och nedläggningarna följde i kölvattnet och skattebetalarna fick pröjsa.
    00-talet såg början på ”gröna omställningar”. Man satte helt enkelt ordet ”miljö” eller ”grönt” (eller i värsta fall PINK) i sitt företagsnamn och logan, kommunerna öppnade plånböckerna och strödde skattemiljoner omkring sig. Invånarna blev lurade på det som var tänkt att gå till skola, vård och omsorg. Politikerna fick sin tid i rampljuset och sina affärsluncher.
    10- och 20-talet präglas av än mer och intensivare satsningar på miljö och energiomställning. Berätta att du planerar att bygga batterier (men säg inget om varifrån du tar råmaterialet) och skapa arbetstillfällen. Kommunpolitiker kommer att knäböja och behandla dig som gudom…

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Och titta bara på dessa serverhallar som slukar energi , och dess utom subventionerad El . Detta för att kommunpolitiker trott att dessa hallar ska skapa arbetstillfällen . Så har det inte blivit.

    • brorson

      ”…men säg inget om varifrån du tar råmaterialet… ” Nej, håll tyst om utrotningen av Afrikas gorillor p.g.a. de nya jobben i Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.