Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Politiker utesluts från Frimurarna

Eftersom det kommit till de högstes kännedom att politiker sällan håller vad de lovar så kommer samtliga politiker att uteslutas ur Frimurarna. Detta görs med hänvisning till andra kapitlet fjärde paragrafen i Frimurare Ordens allmänna lagar:

”En frimurare skall noga väga ord och tal. Vad han säger skall präglas av sanning, och vad han lovar skall vara fast. Detta skapar allmänt förtroende och blir ett vittnesbörd om att frimurarord består som hälleberget.”

Ytterligare problem kommer kommer möjligtvis sedan att uppstå när de faktiskt skall uteslutas. Särskilt vad gäller när 10:e paragrafen i andra kapitlet skall uppfyllas. Med anledning av att ingen riktigt vet om politikerna talar sanning eller inte så finns det risk att superduperhemliga dokument läcker ut och det går ju inte för sig…

”En frimurare som utanför Ordens murar innehar tryckta eller handskrivna handlingar, som rör Ordens ritualer, ceremonier eller andra inre angelägenheter eller sådan frimurarlitteratur som inte förekommer i allmänna handeln, skall förvara dessa handlingar på sådant sätt att de inte kommer till någon utomståendes kännedom. En frimurare skall dessutom ge anvisning om att sådana honom tillhöriga eller lånade handlingar vid hans frånfälle obesett och utan dröjsmål överlämnas till namngiven frimurare eller till närmaste loge eller brödraförening. Skulle fara vara för handen att handlingarna berövas honom, är det hans plikt att genast bränna eller på annat sätt förstöra dem.”

I detta fall så är detta fria spekulationer från min sida! Men med tanke på hur statistiken ser ut för våra politiker vad gäller att hålla alla de fagra vallöften som de så generöst ger under valrörelsen så tycker jag nog att det vore lite rimligt ändå…

En kommentar

  1. Pingback: 2actions

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.