Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Grattis Moa Brydsten…

…du lyckades faktiskt skjuta dig själv i foten ännu en gång!

Tittar man lite flyktigt på det lokala nyhetsflödet så kan man lätt luras att tro att Bullmark har vunnit en stor seger. Men hur ligger det egentligen till med allt detta, har verkligen Bullmark något att fira? Det slutgiltiga svaret på detta får vi nog vänta lite på, men sannolikt är det inget som förändrats i sakfrågan. Efter att ha följt denna fars under närmare fem månader så har jag lite svårt att stämma in i den allmänna klang- och jubelföreställningen. Det här med att politikerna helt plötsligt ”räddat” mellanstadiet i Bullmark låter faktiskt lite för bra för att vara sant. Hade jag varit det minsta misstänksam hade jag nog gissat på att Moa och hennes undersåtar återigen har en dold agenda!

För nog är det väl lite märkligt att alla de partier som faktiskt kämpat för byaskolorna lämnats helt utanför detta ”plötsligt” förändrade beslut medan det är alla våra ”motståndare” i den här frågan med S i spetsen som varit med i spelet bakom kovändningen. Jag har även fått andra indikationer på att detta inte står rätt till så personligen väntar jag med firandet och skumpan får ligga kvar på kylning ett bra tag till…

Men vad innebär det här utspelet egentligen?

Folkinitiativet för folkomröstning är skadskjutet nu när mellanstadiet i Bullmark är ”räddat”. Detta är strategiskt väldigt bra för politikerna då denna folkrörelse har potential att allvarligt skada de styrande partierna.

Politikerna fortsätter med sina planer på att bygga en ny F-3 skola och ”ger” oss samtidigt Bullmarks gamla och helt plötsligt friskförklarade skola till mellanstadiet. Här får vi dock inte glömma bort att vi faktiskt redan hade den. För den gamla skolan skall användas ända fram till dess att en ny skola byggts. Så vi har egentligen inte fått någonting alls av politikerna såvida det inte inkluderas garantier för framtida renovering/ombyggnation. Så i stort sett har politikerna köpt sig lite tid och deras förhoppning är att stormen nu ska bedarra. Rent krasst så blir det betydligt enklare att motivera en nedläggning av mellanstadiet i Bullmark när det väl finns en ny och fin F-3 skola på plats. För är det någon som på allvar tror att det kommer att finnas pengar och vilja att renovera eller bygga en helt ny mellanstadieskola när den gamla skolan återigen bedöms som uttjänt? För den nya F-3 skolan kommer ju inte att vara möjlig att bygga ut överhuvudtaget…

Eller har kanske våra politiker, lagom till semestern, lyckats göra något bra för en gångs skull…

Skärmavbild 2016-06-22 kl. 23.01.01

Ledarskribenten Jonas Bergström sätter ett nytt lågvattenmärke med sin osedvanligt enögda ledare gällande skolfrågan. En fråga som han uppenbarligen inte har förstått överhuvudtaget. Men det är klart att om man rakt av köper den färdigpaketerade bild som så praktiskt serveras av våra ledande politiker så verkar det kanske rimligt. Men det handlar definitivt inte om någon kritiskt granskande journalistik när han i stort sett plankar andemeningen i Moas debattartikel. Men sossarna är säkert tacksamma för den fina gratisreklam som de fått. Lite högre krav bör man faktiskt kunna ställa på det som skrivs som ”Ledare” i Folkbladet.

Moa Brydsten visar i sin debattartikel att hon inte lärt sig någonting under resans gång. Hon fortsätter envetet med sitt inövade mantra om alla utmaningar som nämnden står inför. Lite intressant blir det dock faktiskt när hon nämner den bedömning av skolan i Bullmark som gjorts av en utomstående konsult: ”Vi kan efter bedömning av extern konsult konstatera att fastigheten är i bra skick och kan användas för grundskoleverksamhet.” Jag riktigt längtar tills jag får sätta tänderna i det grundliga och väldokumenterade underlag som den externa konsulten tagit fram, för visst finns det väl ett underlag som kan ge oss förklaring till denna plötsliga kovändning gällande skolans skick…

På något magiskt sätt lyckas Moa dessutom ännu en gång skjuta sig själv i foten genom att i nästa andetag säga följande: ”…Detta i kombination med att det idag finns behöriga och legitimerade lärare i Bullmark gör att vi föreslår en ny lösning för åk 4-6 i Bullmark.” 

Snälla Moa du har ju redan vid ett flertal tillfällen fått krypa till korset och be om ursäkt när du felaktigt hävdat att lärarna i Bullmark inte är behöriga. Du har till och med besökt Bullmarks skola för att be de behöriga lärarna om ursäkt för dina nedvärderande uttalanden. Minns du ens det? Förtroendet för dig stiger inte direkt när du nu i detta sammanhang som ett av dina huvudargument lyfter fram att det ”…idag finns behöriga lärare i Bullmark…” Vi tar det väl en gång till – Lärarna var precis lika behöriga i februari som de är idag. En liten skillnad är dock att en av dem slutat efter er bedrövliga hantering av frågan. 

När nu detta hux flux lyfts in som ett extra ärende på dagens sammanträde i För- och grundskolenämnden så måste det ju finnas ett utförligt underlag till beslutet och beslutsformuleringen är väl så tydlig att det inte finns några frågetecken för vad det här beslutet kommer att leda till. För inte försöker väl våra politiker ännu en gång snabbt få igenom ett beslut bara för att ”döda” frågan? Så kan det ju inte vara, för något borde de väl ha lärt sig…

Vidare så finner jag det nästan humoristiskt att läsa hur duktiga ni inom S tycker att ni varit och hur hårt ni arbetat internt för att finna alternativa lösningar för Bullmarks skola. Men om ni mår bättre av att klappa er själva på axeln och om ni nu verkligen tror att någon annan än Jonas Bergström sväljer detta så varsågod!

Bra jobbat, verkligen…

2 kommentarer

  1. Jonas E

    Sen har vi Botsmarks skola – där vi har bevisat hur dom räknat fel och att det också där skulle vara billigast att låta det vara som det är – lägre lokalhyra, dyra bussar, hög investeringskostnad för ombyggnad osov . Men där står Moa fast tydligen – kommunens politik har ju redan jagat bort en riktigt bra lärare från Botsmark…………undrar vad dom mer ska jaga bort :/ !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.