Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Slutreplik till bloggaren som inte förstår helheten…

Allas vår S-bloggare gör verkligen ett helhjärtat försök att få lite uppmärksamhet när det gäller den aktuella skolfrågan i Bullmark och Botsmark. Vid det här laget har han gjort en hel rad inlägg där all form av röd tråd saknas. Ena dagen attackerar han S-politiker, nästa dag får tjänstemännen sig en rejäl känga, sedan kritiseras de politiker som hela tiden oförtrutet arbetat för landsbygdens skolor. Att han angriper mig må väl vara hänt det har jag absolut inget emot, men att han ifrågasätter Folkinitiativets motiv har jag väldigt svårt att förstå.

Studerar vi hans bloggbeteende vad gäller den här specifika frågan lite noggrannare så ser vi ett tydligt mönster! Det som är aktuellt i medierna eller VK-bloggarna för dagen är det som han riktar hela sitt fokus på. Det är väl i och för sig inget fel på det, men hans problem är att han missar något väldigt grundläggande. Allt som oftast är det bara delar av helheten som avhandlas! Det handlar alltså om att specifika detaljer i den totala processen lyfts fram för att belysa en större problematik.

Här blir det väldigt tydligt att han inte har följt skolfrågan från starten och det kan vara därför han inte lyckats förstå vad det hela egentligen handlar om. Kanske är det bara så att han saknar grundläggande fakta i frågan? Eller så saknar han helt och hållet förmåga att förstå helheten i vilket alla de brottstycken som når medieljuset spelar en viktig roll. Själv gissar jag på en kombination av alltihop!

Just nu har han snöat in rejält på huruvida Bullmarks gamla skola varit utdömd eller inte. Det är absolut ingen oväsentlig del i detta pussel, men det är likväl fortfarande bara en del i den helhet vi försöker nysta upp! En pusselbit kan var oerhört viktig men först när man ser alla bitarna tillsammans förstår man sammanhangen, den totala bilden träder fram.

När han sedan utifrån ett felaktigt antagande, grundat på en enda pusselbit i denna fråga, försöker sig på att analysera mina, folkinitiativets och vissa politikers motiv och drivkrafter så faller allting platt! Detta är inget annat än rent dravel precis som jag tidigare sagt och det visar på allvarliga brister gällande såväl analysförmåga som människokännedom.

Han skriver också något om att vi driver en smutsig och osmaklig kampanj i syfte att vinna egna fördelar – Jag skulle verkligen rekommendera honom att rannsaka sig själv och sin egen ”kampanj” innan han av bara farten råkat rasera hela det glashus han befinner sig i…

Den snedseglande S-bloggaren borde nog göra en grundlig översyn av sin moraliska kompass som så uppenbart har havererat, det bör nog dessutom göras snarast för det verkar tyvärr som hela skutan är på god väg att kapsejsa…

Så ta ett par steg tillbaks och lyft blicken, då ökar chanserna att du får se en glimt av det vi faktiskt kämpar för! Det gäller trots allt lite mer än bara två dödsdömda landsbygdsskolor…