Fega stackare….

Av , , Bli först att kommentera 16

Nu har det hänt igen!

Trots att man bara då och då går in på sin blogg längre, så kommer skitkommentarer.

Hur kan du som MP:are …… och sen ska jag veta att jag ska vara bättre än alla andra på allt som har med Miljö att göra. Samtidigt som man inte kan skilja mellan äpplen och päron.

Jag får inte ha en vanlig bil, för jag ska ju värna om miljön.
Jag kör väldigt lite med min ”lånade” bil, som min far äger. Min familj åker kollektivtransport så fort som vi kan, alltså bl.a. alla resor till Umeå sker med Tåg/Buss och lokaltrafik. Jag skrotade den nämnde Mazan i augusti 2015 och min minivan har stått på tomten i ett år. Den ska repareras och säljas till våren. Hur mycket miljövänligare kan det bli?

Jag ska inte ha skrot på tomten.
Först och främst har jag inget miljöfarligt på tomten, och under sommaren har en del körts bort men resten ska bort/säljas/ges bort. Successivt ska det sakta bort från tomten, men jag prioriterar att ta hand om mina 3 barn som för 2 år sen miste sin mor. Och då är tomten inte det första jag tänker på.

Tyvärr kommer ingen att läsa det här då det är BLACK FRIDAY! Så de fega stackarna som gömmer sig bakom anonyma kommentarer, har fullt upp med att handla sönder sina ekonomier och miljö. Och det utan att höja på ögonbrynet ett dugg.

Men som MP:are så tänker jag på varje val jag gör och väljer ett så hållbart alternativ jag kan. Därför bojkottar jag jippon som är till för att lura er alla i en gränslös konsumtion. Och jag skulle handla på affärer som bojkottar BLACK FRIDAY, mellandagsrean och liknande.

Ikväll går jag och mina barn ut och äter, som vi gjort varje fredag sen min fru dog. Sen går vi och handlar efter den handlingslista som vi tre hemmavarande har gjort. Sist men inte minst så sitter vi ikväll helt nyktra och ser en film, spelar TV-spel eller pratar med varandra. Det är vår OBLACK FRIDAY!

Bli först att kommentera

Välkommen tillbaka!

Av , , 2 kommentarer 7

Det är många som har frågat var min blogg tog vägen, men lika många som vet vad som hänt under åren sen bloggen dog.

Så nu efter sorgen efter min fru, tre sjukskrivningar för utmattningssyndrom och ett tuff omställning av livet, familjen och den sociala sfären är det dags att ta upp staffetpinnen jag slängde åt skogs….

Så nu sitter jag och läser om framtiden. En helt ny mattebok som bygger på att ge eleven en chans att tänka matematik, inte bara sitta och räkna. Ta bara framsidans lilla enkla ekvation ger ju redan vibbar att vilja fortsätta att kämpa, ta reda på och att lösa.

math_maze_1-farid_nolen-36166774-frntl

Så med dräglande käftar tänker jag nu fortsätta läsa och lösa. Och ibland kanske jag droppar en kluring även för dig att prova!

2 kommentarer

Stoppa våldet och bygg framtid!

Av , , Bli först att kommentera 9

 Man blir ledsen när man förstår att två saker händer samtidigt.

1. Ungdomar visar sin desperation genom att slå sönder och bränna. Till er skriver jag att ni vänt er desperation mot dem som inte har haft att göra med det. Det är inte Finansmarknaden eller Pampväldet ni kommer åt utan vanliga människors egendom.

2. Ni ger enfaldisterna bränsle till sin faktalösa retorik om att mångfalden är farlig.

Lyssna till denna låt och gör det till er kampsång…. Och kräv regeringen på deras ansvar.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Efter eftertanken…

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu sitter man här och njuter av vardagen. Den handlar aldrig i mitt fall om någon stilla lunk. Det är full fart framåt och fånga dagen, fånga stunden som gäller. Men några bloggar har det inte blivit på några dagar…

Så nu när man skriver dessa rader har jag passat på att läsa kommentarer till mina bloggar, och jag kan berätta att jag lyckats. Eftersom jag ALDRIG lägger ut kommentarer i min blogg, så kan jag bara läsa dem och anmäla de som jag finner går över styr. Det jag menar att jag lyckats med är att jag binder upp "kritikkräkare" och "rasister" i parti och minut. Jag tar upp deras tid och deras engagemang så de inte hinner göra mer skada i politik och vardag. Så ni "bloggmyggor", fortsätt kommentera.

Samtidigt skickar jag ett stort tack till alla ni som fortsätter mina debatter i verkligheten. Ni alla som törs ta kampen för vårt land med mångfald och som skrattar åt enfalden. Prata vidare och vi är många fler än "enfaldisterna".

Och njut av din vardag var du än är!

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Man lär sig något nytt varje dag!

Av , , Bli först att kommentera 3

Även när man får kommentarer av ifrågasättande karaktär, lär man sig något nytt.

Jag hör till PK-Sverige enligt en massa kommentarer jag fått, och jag förstod inte vad det betydde. Så jag tog reda på vad beteckningen PK betyder och hittade denna förklaring:

"Politisk korrekthet, alternativt PK, är ett begrepp som betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera".

Och kommentatorerna har helt rätt, jag kommer aldrig att nervärdera andra människor. Men jag kommer att ifrågasätta vad de tycker och framförallt när man inte kan faktabasera sina påståenden.

För som vanligt så har "vardagsrasisterna" helt fel, utan invandrare hade vi inte varit Svenskar idag. Svensk lagstiftning kommer huvudsakligen från en hebreisk bok och italienskt rättstänkande. Vi krigade i århundraden med bönder, invånare från lydriken och legosoldater. Den svenska industrin behövde massor av invandrare efter kriget för att bygga den ekonomi som vi alla lever av idag. Och den svenska kulturen innehåller massor av influenser från andra länder och samhällssyner.

Att förstå "vardagsrasister" är att läsa ultra konservativa historier och snedvridna sagoböcker. Tyvärr har dessa fått allt av invandrare men har inte vett att tacka för maten.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Today 49 och beyond….

Av , , Bli först att kommentera 2

Hur många födelsedagar har en normal man?

Det här var den sista kluringen som min arbetskompis matteläraren frågade oss innan jullovet. Och idag är den mer aktuell än någonsin.

Jag skryter med att jag nu satt personligt rekord, för aldrig tidigare har jag varit 49. Men samtidigt bävar jag lite inför nästa födelsedag då jag fyller "big five-o". Det är väl dags att få en sån där kris igen. För jag har aldrig lyckats ha någon av de tidigare.

Så tack alla ni som redan grattat mig och tack alla ni som tänker på mig.

Och svaret på första frågan var alltså, 1 födelsedag. Resten är att fira sin fördelsedag!!!

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Idag håller jag käften…

Av , , Bli först att kommentera 4

 Det här är SD:s variant av yttrandefrihet!

Rättigheten att få diskutera om vad som helst, gäller inte dem som tar diskussionen med dem eller ifrågasätter. Jag har även mött på de här kommentatorerna som gömmer sig under stenar och säger skit utan att stå för det…

www.resume.se/nyheter/media/2013/01/04/hatattack-mot-katarina-mazetti-efter-kronika-i-icakuriren/

Imorgon öppnar jag bloggen och käften igen…

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Dagbok 130105

Av , , Bli först att kommentera 2

 Så efter den tuffaste hösten genom tiderna, ska jag ta upp den tappade tråden – VK bloggen. Och efter att kolla igenom alla de (o)trevliga kommentarer jag fått, så inser jag att jag är viktig i detta forum.

Men min blogg ska få en annan struktur, den blir mer personlig istället för högtravande och vetande. Den ska bli mer filosofisk och frågande än rent svarande med retorik och fakta. DEN ÄR JAG!!!

Så var börjar man efter ett långt uppehåll och ett nytt år, eller mer grått nytt hår som jag sa tille eleverna innan lovet. Ja, det är en helt fantastisk fråga. Jag får strukurera det i 4 delar - idrottpolitik, skolan, vardag.

Vardagen generellt och mitt liv speciellt ser jag fram emot 2013. Om jag i förrgår var krass och sa att eleverna fattade ingenting, så handlar det även om mig själv.

Jag fattar inte varför, när vi aldrig haft mer kunskap, mer vetande och fattar mer än någonsin, har helt tappat förmågan att göra något. Att se problemen har alltid varit nyckeln till att lösa dem, i alla fall försöka göra det. Men idag ser vi problemen men vi har tappat aptiten att vilja lösa dem.

Klimarförändringen har fastslagits av FN och Världsbanken, inte bara miljöorganisationerna. Vi kommer att inom en snar framtid att få uppleva en ökning av årstemperaturen med "bara" 4 grader. Låter inte mycket men det innebär att våra klimatzoner flyttar norrut, eller söderut på södra halvklotet, och medföra att våra växter och djur inte riktigt är anpassade till dessa levnadsförhållanden. Det innebär att barrträden kommer att växa fortare men samtidigt kommer skadeinsekter som våra barrträd inte klarar av. För att inte tala om oss människor som just lärt oss att klara av vissa sjukdomar och skadedjur, nu ska vi lära oss nya. 

Däremot har Sverige blivit politiskt kallare sedan SD kom in i riksdagen. Deras prat om att främlingsfientlighet måste pratas om är helt rätt. Även jag missade målet i min ryggradsreaktion på detta demokratins misslyckande. Även jag började snacka skit om rasism och rädsla för "dem". Jag ber om förlåt…. 
Att jag har hållit käften medan järnrörsdiplomaterna har fått fotfäste i hela landet. Man säger att man vill diskutera assimilering istället för integrering. De har som vanligt ingen aning, ingen invandrare har någonsin assimilerats! Vi invandrare är stolta att ha minst två hemländer, att ha fler en en verklighet och vara en blandras.
Och en tröst till en massa SO-lärare ute i landet, det är inte ert fel. Vi gav dem fakta och vi gav dem källkritik, men ibland lyckas man bara inte.

 Så enfalden är död och länge leve mångfalden!

Det var femte dagen 2013 och sista punkten på min fyrpunkterslista. 

Dagbok 130104

Av , , Bli först att kommentera 2

Så efter den tuffaste hösten genom tiderna, ska jag ta upp den tappade tråden – VK bloggen. Och efter att kolla igenom alla de (o)trevliga kommentarer jag fått, så inser jag att jag är viktig i detta forum.
Men min blogg ska få en annan struktur, den blir mer personlig istället för högtravande och vetande. Den ska bli mer filosofisk och frågande än rent svarande med retorik och fakta. DEN ÄR JAG!!!

Så var börjar man efter ett långt uppehåll och ett nytt år, eller mer grått nytt hår som jag sa tille eleverna innan lovet. Ja, det är en helt fantastisk fråga. Jag får strukurera det i 4 delar - idrott, politik, skolan, vardag.

Skolan generellt och mina elever speciellt ser jag fram emot 2013. Om jag i förrgår var krass och sa att politiken var visionslös, så är skolan det område som visar en fullständig utanförskap i dagens verklighet.

Och tyvärr ser bilden lika illa ut från toppen till botten, från regering till eleven. Vi har en utbildningsminister som lever i en bubbla där inget nytt kommit sen han själv gick i skolan och den enda han läser är rapporter från internationella undersökningar. Hen borde lämna sitt elfenbenstorn och vara ute i verkligheten. Skolan ser helt annorlunda ut idag! Idag lever eleven i ett limbo som kan definieras som inga resurser och mer information än någonsin.

Reda resurser i skolan finns snart inte. Vi har politiskt, ekonomiskt sparat så hårt på skolan att det börjar vara dags att damma av titeln – förlorade generationen – för eleverna i svenska skolan. Vi kanske snart ska förvånas över de som misslyckas med att nå målen i skolan, utan istället förvånas över att de finns de som överlever dagens skola.

Samtidigt slåss skolan om elevernas uppmärksamhet. Idag möter varje elev mer information varje dag, än deras mor- och farföräldrar gjorde på en månad. De är uppkopplade hela tiden, genom datorer, mobiler och smarta digitala apparater. De har hela världen under sina fingrar och framför sina ögon. Och kravet på att inte drunkna i detta informationsflöde är det vi lägger på deras axlar utan lära dem simma.

Och just nu är läget så låst att det kommer att krävas stora förändringar innan vi kan se en förbättring. Regeringen har ingen kontakt med kommunerna. Kommunerna har ingen kontakt med sina lärare. Lärarna har ingen kontakt eleverna. Och eleverna fattar ingenting.

De ska bara överleva det som kallas skolplikt och skolan. Och skolans plikt är att ge dem verktyg för att kunna bli vuxna. Att bli fritänkande och självständiga samhällsbyggare. Men ibland undrar jag…

Det var fjärde dagen 2013 och tredje punkten på min fyrpunkterslista. Se mer imorgon kl. 11.55.

Grattis lillebror!

Av , , Bli först att kommentera 1

Strax innan jullovet kom arbetslagets matematiklärare med en kluring:
Hur många födelsedagar har en genomsnittsman?
Svaret är lika enkelt som självklart – 1 st. Man firar sin födelsedag inte föds igen.

Och när vi var yngre var store- och lillebror något som folk brydde sig om. Nu när jag själv snart är 50 börjar två års åldersskillnad att verka fjuttigare med varje år som går.

Samtidigt så räknar vi barnens åldrar istället. De växer på alla sätt och fördubblar allt hela tiden, medan vår tillväxt är mer i några procent istället.

Så bär dina 47 med värdighet och njut av varje dag, för det har du förtjänat. Och Grattis lillebror önskar din storebror….

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,