Move it!

Isa har fått hem en träningsdagbok från skolan, där man fyller i hur mycket man rör sig. Det är bra, för saker är ibland inte riktigt som man tror. Eller som Isa själv sa "jag rör mig egentligen ganska mycket"

Det klagas mycket på att barn idag rör sig för lite. Som alltid rannsakar man sig själv som förälder. Morsan sa någon gång att "Anton ligger ju mest framför TV:n." Jag funderade på det där, innan jag insåg att det hon ser av honom är glappet mellan när han kommer från skolan vid 16-tiden och innan han åker på träning vid 17-tiden. Och ja, då ligger han ofta framför TV:n. Den där halvtimmen innan träning.
Hon hade inte heller tänkt på att det kanske är just då hon ser honom.

Han tränar handboll måndag och torsdag, hockey tisdag, onsdag och ofta söndag. Då tillkommer förstås matcher i hockeyn varje vecka, handbollen någon gång i månaden, idrott på skolan och simhallsbesök och innebandy när han hinner.

Igår var han i Sikeå och spelade handboll hela dagen. Han kom hem kvart över tre, kastade i sig mat och bönade och bad att jag skulle skjutsa ner honom och kompisen på friåkningen för "det känns som det är HUR länge som helst sen jag fick åka skridskor". Visst, hela TVÅ dagar tänkte jag, men de fick åka ner och åkte några timmar.
Idag skjutsade vi ner kompisen till hockeymatch, men Anton fick inte spela idag, så han åkte till slalombacken istället.
Om han sen ligger framför TV:n när han kommer hem ikväll, det kan jag köpa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>