Rastlös och färgglad

Det är lördag och jag får sova hur länge jag vill. Tydligen var det till sju i morse. Då vaknade jag med en värkande axel och kunde inte somna om. Men det råder ju ingen brist på sysselsättningar så jag rotade fram ett lila tyg till 21-åringens insparksmössa och plockade fram symaskinen. Röjde fredagsdisken och sorterade tidningar. Lät pigg när kompisens mamma ringde och undrade om jag kunde transportera ner lingonsylt till Stockholm om ett par veckor. Laddade bakmaskinen och kaffebryggaren. Lagade kläder.

Kände mig märkligt energisk. Eller snarare rastlös tror jag.
Nu har övriga familjen hunnit till frukost och diskuterar dagens fortsatta äventyr.
 
Det kliar i hela mig efter att sätta igång och måla inne på lilltoan. Inte för att jag älskar att måla, enbart för att jag vill ha det klart. Min man har helt andra planer. Han vill ominstallera lite program på min dator och ”fixa” lite.
Jag har sagt blankt nej. Jag vet nämligen vad det innebär. När han väl satt sig med det så swooosch så rinner fem timmar iväg. Jag har varit med förr!
Just nu vill jag hellre ha toan färdig än en snabbare dator. Jag vill hellre ha hjälp med takmålning än med Officepaket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.