Fallande skit, blåljus och neon.

VM-silver, ESC-brons, blåljus i olika former, cykelfest, fotbollsfärder, stugvända, ja listan kan göras lång. Helgen har varit rätt innehållsrik och det är kanske ett gott tecken att jag definitivt inte har prioriterat bloggande. Dessutom kom dottern hem från Paris i lördagsmorse.
Tilläggas kan att jag förmodligen var helt oemotståndlig när jag fick göra en akututryckning på söndag morgon,  i svart-orange våfflat hår och ilsket lysande neonfärgade naglar. Behöver jag säga att det var 80-tals-tema på cykelfesten?

Jag fick några av dessa vanliga hatiska kommentarer i min blogg häromdagen. En person som för helvete inte ville läsa om mig och mitt liv, en som tyckte jag skulle skriva om kommunpolitik och inte en massa tjafs osv. Exempelvis: ” Jaha , å vi andra ska bara tvingas se på dit blabla, medans skiten faller över dit nordmaling”
Den där kategorin av kommentarer hör till alla bloggares vardag. De skickas ofta sent på kvällarna, gärna nattetid och helg, från någon fejkad e-postadress och med mängder av felstavningar och särskrivningar. Med andra ord inget som någon vågar stå för. En del är så pass hatiska att de tenderar att bli föremål för polisanmälan. Andra är bara allmänt grisiga eller korkade. Och inte ids man förklara gång efter annan att en mammablogg inte riktigt är tänkt som en politisk arena eller ett allmänt debattforum. Valet är enkelt. Min blogg- mitt beslut. Din tid- ditt beslut. Ingen tvingar dig. Låt bli att läsa då helt enkelt. Jag tror inte en matlagningsintresserad går in på en motorblogg för att leta recept. Politiska bloggar finns det som bekant gott om, om man vill läsa om det.
Men onekligen var jag lite road av ordvalet "skiten faller över dit nordmaling", eftersom skiten verkar ha kommit just med några av kommentarerna från cyberspace! Humor på hög nivå skulle man kunna säga.

Jag nöjer mig med att konstatera att vi har en färgstark kommunledning i Nordmaling. Inte minst skulle ni ha sett en av de kommunala cheferna i blå hockeyfrilla i lördags. Det hade matchat fint till Ulla-Majs röda hår! Fantastiskt! Och inte ett jäkla ord politik eller kommun pratade vi! Skönt!
Det där var det närmaste ”politiskt inlägg” jag någonsin kommer att komma i den här bloggen. Den "fallande skiten" kan ni säkert hitta på andra håll.

3 kommentarer

  1. Anette

    Tummen upp för det!! Gillar att läsa din blogg om just ditt vardagsliv. Låt dem som kivas kivas, å låt tidningen och deras journalister belysa kivet. (å ja jag vet att du är journalist oxå) Men låt din blogg vara mammablogg, för det är då som det jag läser och uppskattar den massor!!! 😀

  2. Berith

    så SKÖNT att slippa politik i din blogg!!!Eländet i Nordmaling får man ju ändå både från radio, tv och tidningar.jag är mer intresserad av att läsa kåserier om din familj, din mor och dina syskon och livet med sporten. Fortsätt du på ditt vis, det passar oss alla bäst. Kram!

  3. Jeanette Jacobson

    It’s a great relief to read that other families are just as crazed as your own. Keep going with your ”trams” if that’s what they want to call it. It’s comic relief for those of us who get it.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.