Salming mot Random

Helgen har gått åt till Morsdag hemma hos mamma i hällregnet och yngsta dotterns fotbollsmatch i Hörnsjö. Vinst minsann, bra där.

Men det stora eventet var förstås Brännbollscupen i Umeå där storsonens lag Salming var favoriter i år. Jag tror ingen vet bättre än spelarna i Salming, hur små marginalerna är mellan succé och fall. Vi åkte in för att titta på matcherna på lördag och efter fjolårets mycket märkliga förlust tidigt i slutspelet, så höll lillebror järnkoll på poängräkningen.

Nej, det var inget lag som hette Random.  Det vara bara svengelske lillebror som inte visste vad motståndarna hette i 16-delsfinalen. Det fanns liksom bara ett lag.

Det alla, enligt VK:s brännbollsblogg, väntade på var matchen mellan Salming och BCZ senare under dagen. Vi parkerade oss vid vattnet under regntunga skyar som inte var ett dugg uppmuntrande. Det kan inte heller vara uppmuntrande att vara domare åt ett lag som BCZ, där det finns spelare som klagar på precis ALLT, och skriker på precis ALLT hela tiden. 
Sonen var som en röd katt bland de gröna hermelinerna när han var brännare för Salming i den tunga matchen mot BCZ.

Det gick som det gick. Förlust och färdigspelat. Ingen final i år heller. Jag tror jag måste anmäla mig som mental tränare åt laget!
Men som sonen sa, det är bättre att förlora rättvist än som i fjol när man faktiskt blev bortdömda.


Sonen slagberedd. Men en riktigt sur förlust blev det ändå.

På väg från matchen sprang vi ihop med Skellefteåspelarna David Rundblad och Melker Karlsson som tydligen var åskådare. Rundblad hade fått någon äcklig lersörja ( eller var det hundbajs??)på sina fashionabla skinnskor, som han försökte skrapa av på gräset. Det är för övrigt ett av mina huvudnöjen just nu att kalla Rundblad för Lycksele-spelare. Äras den klubb som äras bör liksom.

Nu ska jag ut leka med min Morsdagspresent  tänkte jag. Är det någon mer än jag som fått en högtryckstvätt?  Min man gav sin mamma en pilbåge ett år.
Eller så ska jag roa mig med att titta på kylskåpsmagneten jag fick av storsonen med texten "Bakom varje framgångsrik man står en förvånad kvinna".

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.