Självbedrägeri

Jag plockade in gårdstomten i garaget i förrgår. Samtidigt satte jag ut några krukor vårblommor och packade upp mina nya fina rosa och turkosa solstolar.Det är ju vår. Vår. VÅR. Inte vinter. Snacka om förnekelse och självbedrägeri!
 Jag borde ha gjort tvärtom. Satt in de där solstolarna och släpat ut tomten och väntat på vintern.
Hur kan det bara fortsätta och fortsätta och fortsätta att komma ner saker från himlen!?!?!

Vi har en simhall nära oss. Om man blundar när man ligger i vattnet kan man lura sig själv att tro att det är sommar en stund . Möjligen är det därför jag har simmat fyra dagar den här veckan redan. Jag tänker ägna mig åt samma verklighetsflykt idag. Särskilt sedan jag just hörde på nyheterna att det är ett snöoväder på väg mot Norrland?!?!?
Det får väl helt enkelt bli min strategi i tolvstegsprogrammet för snöhatare. Sinnesrobönen.

Gud, ge mig sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra…( typ det här eländiga vädret)
Mod att förändra det jag kan…( typ min sinnesstämning genom att låtsas att det är vår och omge mig med varmt vatten, stora biskvier och hårinpackningar som luktar jordgubb)
Och förstånd att inse skillnaden…( där har jag lite att jobba på..)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>