Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Kung Fury 2 förhandsvisning

När Rudyard Kiplings klassiska film Djungelboken kom i en modern nyinspelning så började hela kultur-Umeå vibrera av skaparlusta! Eftersom Kung Fury-febern fortfarande rasar för fullt i Umeås hippaste kulturkretsar så kändes det förstås självklart, när det offentliggjordes, att denna urladdning av kulturkraft kommer att  resultera i en Green Screen produktion inspirerad av Lord Greystokes fantastiska film, Legenden om Tarzan – apornas konung.  

Projektet som självklart finansieras med Crowdfunding via Kickstarter kommer dock att få substantiella kultur- och miljöbidrag från Umeå kommun. Detta bl.a. för att Green Screen anses vara en förhållandevis miljövänlig produktionsmetod, vilket passar särskilt bra nu i slutkampen kring titeln som Europas miljöhuvudstad. Djungeltemat skickar också en viktig signal om att Umeå är Norrlands lunga…

Frimurarnas lokaler ska enligt uppgift användas vid inspelningen och med tanke på att det verkar vara rena djungeln att ta sig in där så känns det ju väldigt passande! Filmen kommer att vara en modern djungelsaga som utspelar sig i Umeås politiska djungel. Vi har fått en liten förhandsvisning och kan här nedan stolt presentera en av nyckelscenerna i filmen.

Så låt mig presentera: Legenden om Hanz – politikernas konung…