Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Rättelse! S-föreningen är nöjd…

Jag ber om ursäkt, jag hade helt fel!

Det svek som jag i förra inlägget skrev att Gravmark-Bullmark Socialdemokratiska förening hade blivit utsatt för var enligt uppgift allt annat än ett svek! Lokalföreningen är tydligen väldigt nöjda med lösningen för Bullmarks skola och anser att det är en bra och långsiktig lösning! Så de anser att skolfrågan i och med detta är avslutad! Det här gör hela historien ännu mer skrämmande, jag tror faktiskt att jag just tappade tilltron till mänskligheten.

Ytterst märkligt alltihop! Vore väldigt intressant att veta vad S-föreningen grundar sin övertygelse på! Om nu skolan är i ett sådant toppskick att den kan anses vara en långsiktig lösning så skulle det ju faktiskt inte behövas byggas någon ny skola alls! Eftersom Botsmarksbarnen skall gå i Flurkmark så är den ju definitivt inte för liten längre och om den dessutom är lämplig för skolverksamhet så är det väl ganska onödigt att bygga en helt ny skola, eller? Förklara gärna för mig som uppenbarligen inte har vett nog att begripa hur allt detta hänger ihop och hur det kan vara en så fantastiskt bra lösning för bygden!

Nä jag fortsätter nog att vara motvalls och jag hävdar fortfarande bestämt att det ligger ett helt gäng döda hundar begravda här! Nu är den stora frågan bara om det finns någon som är villig att gräva upp dom eller om spelet är slut, precis som S-ledningen vill…

Den lokala S-föreningen måste vara ganska säkra på sin sak när de sätter all sin trovärdighet på spel i och med detta! Personligen har jag dock svårt att se att de kommer att ha någon form av heder i behåll när detta är avslutat…

Men det finns tack och lov fortfarande politiker som har kvar en gnutta förstånd och av en händelse är det just de politiker som från första början arbetade för en hållbar lösning i Bullmark. Här nedan hittar ni ett blogginlägg från en av de förståndiga politiker som faktiskt värnar om vår bygd och dessutom har genomskådat allt falskspel!

Veronica Kerr (KD), Mer om Bullmarksbeslutet

Tack för de värmande orden och erkännandet Veronica 🙂

Det står precis som alltid alla fritt att bilda sig en alldeles egen uppfattning i frågan och om ni är här och läser så har ni nog förstått vad min uppfattning är i denna tragiska historia…

9 kommentarer

  1. kerstin hammarberg

    Ja, nog är det så att man häpnar.Hur i all världen kan någon ortsbo vara nöjd med en så temporär och genomskinlig lösning. Jag hoppas verkligen, att de inte lyckas med uppsåtet att skingra krafterna som arbetar för en långsiktig och hållbar utveckling. Misstänksamheten göder nu en annan teori. Får de hålla på, har vi inga lärare kvar heller. Försteläraren har enligt uppgift redan sökt annat jobb och med ett mellanstadium på upphällningen, finns risken att fler lämnar det sjunkande skeppet. Resultat: ingen skola utan behöriga lärare. Det här får inte ske!

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Du är en väldigt klok och insiktsfull kvinna!
      Det känns skönt att veta att det fortfarande finns människor som har förmåga att se helheten i det som sker runt omkring oss! 🙂

      • Jonas E

        Jo – risken är väl att Bullmark råkar ut för samma sak som Botsmark……..lärare som får nog av kommunens strulande, och söker sig till en mer stabil arbetsmiljö !.

  2. Jonas E

    Frågan är om S-föreningen verkligen är nöjda, eller om dom är lurade från centralt håll, alternativt tillsagda från centralt håll att ”sluta gunga båten”……………inget av dom alternativen är bra för långsiktigheten direkt, utan det skapar bara mer osäkerhet över hur framtiden ska bli.

    Ombytlighet och opålitlighet från politikerna är väl just det som allt detta har visat – Botsmark protesterade ju förra året när dom slarvade med rekryteringen av 4-6 lärare, och då sa dom ” vad är nu oroliga för ??, ni ska ju få en 4-6 ”……..ja vad var Botsmarkarna oroliga för ?? – vi ser ju vad som hände !.

    Det som gäller i år gäller inte säkert nästa år, oavsett löften, hade dom satsat på att bygga en ny skola i Bullmark som planerat så hade nog löftena varit lite säkrade – då dom faktiskt satsat på den skolan, men nu……….hur länge gäller detta ”löfte” denna gång ?? – nästan så man känner likdoften från de ytligt begravda hundarna nu !!.

  3. Robert Axebro (inläggsförfattare)

    Den än så länge obekräftade uppgift jag har fått är att S-föreningen är nöjd med beslutet. Sedan har säkert den välanvända partipiskan också gjort sitt…

  4. Botsmarksförälder

    Galet alltihop! Är så less på att gå runt med ont i magen från det man vaknar till man lägger sig. Barnen är värda mer än det här.
    Lägg er inte platt Bullmarkare och Bodbyr. Än är det långt till vårt mål. Låt oss hålla ihop och kämpa vidare tillsammans. Vi vill allihop kunna se våra barn i ögonen och säga att vi gjorde allt vi kunde!

  5. Pingback: 2warrant

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.