Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Ber landsbygden om ursäkt!

Många med mig har säkert läst Hans Lindbergs blogginlägg idag! Det handlar förstås om räddningen av Gitarrmuseet. Jag tycker dock att det vore ett enormt slöseri om det endast används för att rädda gitarrerna, så jag tog mig friheten att redigera lite och byta ut ”gitarr” mot ”landsbygd” i texten! Så varsågod Hans här har du ditt nästkommande pressmeddelande, allt som behövs är din kråka längst ner…

Pressmeddelande angående skol- och landsbygdsfrågan!

Vi Socialdemokrater har idag, med anledning av den förtroendekris vi själva orsakat, bestämt oss för att hitta en långsiktig lösning för skol- och landsbygdsfrågan. Vi tillsätter nu en arbetsgrupp som senast i december skall presentera förslag till en långsiktig samhällslösning samt ge förslag till tänkbara utvecklingsområden.

Vi kan konstatera att Umeås Landsbygd är speciell, den lockar människor från hela världen. Det finns såväl stort nationellt som internationellt intresse. Varje vecka tar landsbygden emot internationella gäster som kommer till Umeå enbart för att besöka människorna, naturen och de fantastiska attraktioner som finns här ute.

Landsbygden är unik och historierna som människorna och naturen berättar är angelägna för många. Landsbygdens internationella attraktionskraft är viktig inte bara för en ny kategori kultur- och friluftskonsumenter i Umeå utan även för Sverige och hela världen. Vår landsbygd är ett populärt besöksmål men som många andra begivenheter har den det svårt att bära sina egna kostnader eftersom vi i Umeås S-ledning inte på många år har haft förstånd nog att driva en sund och rättvis fördelningspolitik.

Vi har därför idag tagit initiativ till att tillsätta en arbetsgrupp som ska arbeta fram konkreta förslag till en långsiktig och hållbar lösning för Umeås landsbygd. Arbetsgruppens förslag ska innefatta extern finansiering, minskat landsbygdsförakt bland oss politiker, avgiftsfri kollektivtrafik, ökade satsningar på attraktionskraft samt breddning av kommunens verksamhet t.ex. genom utlokalisering av kommunala verksamheter. Utredningen ska även innefatta förslag på olika former av boendeformer och nya bostadsområden för att möjliggöra en fortsatt tillväxt i Umeå. Då vi socialdemokrater nu så här i elfte timmen insett att Umeås landsbygd är en viktig nyckel för att nå våra uppsatta tillväxtmål.

Arbetsgruppen ska bestå av representanter från landsbygdens intresseföreningar, kommunens samtliga enhetschefer t.ex. näringslivschef och ekonomichef. Gruppen kompletteras även med representanter för de kommunala bolagen, Visit Umeå och det lokala näringslivet. Dessutom kommer en landsbygdspolicy att införas för att säkerställa att landsbygdsperspektivet beaktas i alla kommunala beslut. Arbetsgruppen kommer självklart att ledas av representanter i de landsbygdsvänliga partierna C, Kd och V. Socialdemokrater, Miljöpartister, Moderater och Liberaler får endast vara med för att lära sig.

Jag är mycket glad över att vi Socialdemokrater trots allt till sist kunnat komma till sans i denna för Umeå så viktiga samhällsfråga. Vi ber också om ursäkt för det elände som vår urbaniseringshybris har orsakat.

/Hans Lindberg

Ja, gott folk! Så här bra kan det bli om man i princip bara byter ut ”Gitarrmuseet” mot ”landsbygden” i Hans Lindbergs senaste blogginlägg/pressmeddelande! Så nära men ändå så långt ifrån…

5 kommentarer

  1. Petter

    Suveränt, du har ju gjort färdigt Hans nästa blogginlägg ,haha
    Är övertygad att det är många fler utifrån som besöker Umeås landsbygd än som besöker Guitars.
    Kanske vi ska driva landsbygden i föreningsform ?? så kan Umeå Energi sponsra skolor mm

  2. Jonas E

    Såg just att räddningen kommit försent – restaurangen har visst gått i konkurs …… och dom skyller på media – dom borde snarare skylla på Hans osnygga behandlande i frågan, som gjort att media uppmärksammat det !.

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Tycker det såg ut som att de skyllde på kommunen! Byggarbetsplatsen runt lokalen hindrar besökarna och därför har de backat 3 miljoner, så det var alltså Hans fel hela tiden…

      • Jonas E

        Jag såg också att dom skyddat sig väl då gutars är uppdelat på tre olika sätt – i ideella föreningar och aktiebolag, men med samma ägare/styrelse i alla tre – en misstanke om att kommunala bidrag kan läcka över är nog inte orimlig !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.