Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Flosklernas mästare, Lindberg och Lindvall

Umeås (just nu) ledande socialdemokrater tyckte återigen att det var befogat att sätta mig på plats. Den här gången var det min ledare, Straffskatt för Umeås Lantisar, i Västerbottningen som inte riktigt föll dem på läppen. Förutom att de i sin replik inte bemöter det jag ser som de centrala frågeställningarna så försöker de även föra läsarna bakom ljuset genom att ljuga med statistik på ett mycket unket sätt. Här nedan kan ni läsa min slutreplik som publicerades i dagens Västerbottningen. Längre ner finns en bild på hela rasket.

Min slutreplik:

Hans Lindberg (S) och Christer Lindvall (S) är flosklernas mästare. Deras strategi verkar vara att ducka för sakfrågor och istället med inövade floskler bemöta något de själv hittat på. Här vill de påskina att jag är emot Umeås stadsutveckling samt att jag tycker att det finns ett motsatsförhållande mellan stads- och landsbygdsutveckling. Men till skillnad från dessa två herrar så anser jag att hela Umeå måste få utvecklas. Motsatsförhållandet finns bara i deras egna politiska beslut. Att de inte vill utveckla landsbygden bekräftas när de säger att Umeå inte ska vara en utspridd stad med långa avstånd. Att de dessutom inte ens förstår skillnaden mellan Umeå som stad och kommun är direkt pinsamt.

De kunde gett oss sin syn på de segregationsproblem som visat sig uppstå när kreativ tillväxt används som verktyg för stadsförtätning. Fast de vill väl inte prata om de ökade samhällsklyftor som väntar. Eller varför inte säga något om hur planerna för Umeås utveckling anpassas utifrån en allt snabbare övergång till elbilar. Men de vill nog inte heller prata om ett avgasproblem som löser sig av sig själv.

Istället väljer de att sprida dimridåer med uttalandet om att landsbygden växt mer än Umeås tätorter och att var tredje kommuninvånare bor utanför Umeå stad och så ska det minsann förbli. Först jämförs alltså landsbygden med Umeås alla tätorter men sedan bakas landsbygden plötsligt ihop med övriga tätorter innan en jämförelse görs med Umeå stad. Separat är uttalandena korrekta men när de vävs samman säger det inget om landsbygden, så det är inget annat än ett unket försök föra oss bakom ljuset. Tydligen tror de att vi lantisar är ett gäng idioter som sväljer vilka dumheter som helst.

/Robert Axebro, ledarskribent

 

IMG_2399

3 kommentarer

  1. Petter

    Du har rätt som vanligt Robert,undrar hur många som går på S dimridåer som de lägger ut.
    Tror inte de sitter så säkert som de tror på sina” höga hästar”,må de inte sitta kvar efter 2018.
    S-styret får mig att känna mig febrig och illamående.

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Förhoppningsvis är det inte så många som låter sig luras av dimridåerna!
      Sedan verkar ju några av dem vara på god väg att ramla av sina höga hästar. Blir väldigt intressant att se slutresultatet av deras interna maktkamp efter helgen.

  2. Pingback: 3continually

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.