Brändströms Buss…

hämtar som vanligt upp barnen. Ett lugnt sorl sprider sig, första dagen i skolan för vårterminen 2017. Barnen sitter mangrant fastspända och dinglar med benen och berättar hur jullovet blev och vilka julklappar de fick.

Det är lugnt i bussen. Mycket ny buss förresten. Han forsätter till Tegslund. Barnen där står kvar vid brevlådorna under tiden som bussen kör in, backar och ställer sig till rätta. Då bussen står stilla och dörren öppnas, då kommer de två unga fram och stiger på. Åter till Hednäs-korset försätter färden till höger mot Vindeln. Blir nog ett lite busigare väder idag.

En gång för länge sedan åkte jag med Brändströms Buss, då var det fadern Erland som styrde rodret. Erland i all ära men hans son Gunnar slår rekordet. Tog upp mikrofonen några kilometer innan Vindeln. Hälsade barnen vänligt och med omsorg  Välkommen till en ny termin och ville påpeka att de går inte att glömma sina saker i bussen. Bussen har nämligen fått annan körning under dagen.

Jag väntade i Vindeln och gick in på Busstation. Vilken skillnad. Toaletten ren och fin, tror jag det, då den som ansvarar för städningen bryr sig. Mycket trevlig överraskning. Jag minns den ytterst styvmoderligt nötta busstationen, mörk och dyster. Sönderklottrad och illa medfaren.

Nu är det vitt och rent på väggarna. En trevlig dam som svarar på frågorna om varför mitt ÅRS-KORT inte fungerar. Länstrafiken drar den första varje månad kostnaden för kortet. Men nu fanns det ingen produkt på mitt kort. Kortet har inte fungerat från den första januari tills igår den 10 januari. Det tar upp till 10 dagar att få ett nytt kort. VAD I HELSEFYR. Men Länstrafik-damen i Umeå skulle skicka ett tillfälligt kort. Undrade i samtalet vad jag behövde, jo idag skulle jag till tandläkaren i Vindeln (det blev dyrt, locket på jäklan kostade 1083kronor) imorgon bitti ska jag till Lycksele för att göra ljumskbråcks operationen. Jag glömde att säga att jag var välkommen till Umeå om jag ville erhålla lite omsorg av dottern.

Förresten så har min bror drabbats av samma syndrom, hans kort FUNGERADE INTE NÅGRA MÅNADER I HÖST, fast pengar dragits = Länstrafiken har tillgodogjort sig slanten. Men vad är problemet LÄNSTRAFIKEN…

Varför är ni inte ödmjuka?

En privat företagare kan ALDRIG göra så här och komma undan med det.

Solsken på Brändströms Buss och Vindelns Busstation, suveräna stilpoäng.

Länstrafiken finns det än, inga gångbara och möjliga värderingar att skriva ner om.

 

2 kommentarer

 1. Ulf Eriksson

  Hej Carola,
  Som styrelseledamot i Länstrafiken har jag ställt frågan om varför inte ditt och din brors kort fungerar trots att pengar dragits från kontot. Jag har också uppmanat Länstrafiken att ta kontakt med dig med en förklaring till problemet.

 2. Carola Svanberg (inläggsförfattare)

  Hej Ulf Eriksson. Tack för att du skriver. Ber om överseende för att jag inte sett dina rader. Då jag klev på så visar skärmen att det inte finns någon ”produkt” på kortet. Min bror fick ett ersättningskort i Umeå och det var tomt i Vindeln på produkt efter FYRA timmar. Då var det slutåkt. Han skulle vidare, men då den vänliga damen i luckan, inte hade någon knapp med innebörd ”Tillfälligt kort”.
  Då ska man ta sig hem på tummen, om man inte har betalningsmedel med sig.
  Länstrafikens bussar gör ett gott arbete, trafiksäkra och i bra tid.
  Men då vill man åka också.
  Jag har fått ett mail ifrån er duktiga teamledare EV, som jag också besvarat.
  Blir intressant att erfara om jag och min bror erhåller plåster på såren.
  Det är dragit månadskostnad i överenskommen datum och eftersom vi inte haft tillgång till normalt åkande, så kanske någon fyller ut tomrummet.
  Hälsningar Carola

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.