+3 grader i morse och gumman fyller år…

Livet är suveränt och skogen har höstskruden på. Jag plockade några enkvistar till min gode vän gubben. Han vill gärna sätta lite grönt i urnan på sin farstukvist. Enkvistar är vackert och enbär är gott som krydda till älgsteken. Det är i alla fall första gången jag sett röda bär på enkvisten. Gröna och blå är jag van vid, men röda. De ramlade inte loss fastän jag skakade kvisten.

Jordbrukarna har skördat och plastat. Det har varit bråda tider. Arrendatorn hade bland annant sått vårvete på Granön 8 och efter skörden fanns en liten sträng kvar. Just denne specifike arrendator beundrar jag. Vilket enormt intresse han besitter. Det är riktigt roligt att lyssna. Brukare av jorden som värnar om naturen och skickligt odlar, det är beundransvärt. Jag ber om översseenede, men jag plockade en bukett och gav till gubben. Det står sig bra i vas och närmare jul så passar en röd rosett av sidenband.

Gumman kommer hem idag och hälsar på. Hemma är hemma, även om man är trött i tanken. Jag beundrar de människor som efter många år tillsammans försöker göra något som den andre uppskattar. Det är kvalité.

Solsken på gummans högtidsdag och gubben som bryr sig…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.