Den nya kvinnofällan

Rubriken kanske inte är helt rätt men ordet kvinnofälla det är rätt.

Detta är den ny kvinnofällan

Någon, vettig person med vettig tanke, kom på idén att vi skulle sopsortera. Helt rätt. Plast här, papper där, plåt längre bort där och glödlampor och gift ännu längre bort där, etc. etc. Ja det är faktiskt flera mil dit jag ska för att tömma.

Det är som sagt var helt rätt att vi ska försöka återvinna och ta reda på det som går, men jag skulle vilja veta vart datorskärmarna och TV apparaterna och allt annat elskrot hamnar. Far det till Indien?

Nu till rubriken… Det finns säkert karlar som "samlar" och sorterar olika sopor i hemmen men jag törs till 100 säga att det är vi kvinnor som är de stora sopsorterarna och transportörerna. Nästan alltid när jag kommer på min tömningsräd träffar jag en annan tömmare(ska) och det är ….just det en kvinna.

Samtidigt som vi ska spara på miljön och inte köra för mycket bil och att man därför straffar oss med hög bensinskatt  så ska vi vanliga, människor,  vara sopsorterare och skjutsa omkring detta i flera mil! Ja men ta soporna när du liks åker förbi… är det nu någon som tänker. Inte vill jag hålla på med ansjovisburkar, glasflaskor etc etc,  trots att jag diskat dom först, när jag klätt mig för att fara och handla, eller gå till jobbet. Inte vill jag lukta som en sopstation då. Dessutom är det så äckligt omkring bingarna så det fastnar under skorna. ( Men å andra sidan är det ju inte konstigt att det är äckligt omkring en sorteringsstation när man ser hur det kan se ut på många offentliga toaletter. URK! Men det får bli en senare fråga).

Visst fattar du nu, du som läser, vad jag menar med den nya kvinnofällan? Inte är det vårdnadsbidraget!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.