”Vår”

Alla pratar om våren. Vårvinter tycker jag man kan kalla det och det är vad vi brukar kalla denna tid,
I vilket fall är vi grundlurade och stackars fåglar som kommit och inte hittar den mat de så väl behöver. Mest tänker jag på Sädesärlan som jag såg spatsera omkring här ute för någon dag sedan. Natten efter var det -14 grader. Vad hittar hon att äta?
När solen skiner hör jag lite flugor ute på solskensväggen, men det är ju inte alla dagar. Koltrastparet som äter äpplen och ”något” som de hittar på marken klarar sig bättre, tror jag.
Tofsvipan spatserade på isen i Laxbäcken häromdagen och även igår. Vad lever den av? Och så har snödropparna tittat fram i rabattkanten.

Igår var det superskare och en strålande sol. Även mitt på dagen höll skaren att gå på för både mig och Selma som gjorde nya upptäckter. Myrorna har också stigit upp och samlar sig i stora hopar utanpå stacken mot solen. De kanske behöver D-vitamin precis som jag? Om myrorna vaknat har väl också björnen stigit ur sitt ide? Idag snöar det så nu har nog myrorna fått dra sig inåt igen.

Ja väder och vind spelar oss många spratt. Solen tycker jag lyser med sin frånvaro allt för ofta denna vårvinter. Blåser gör det nästan jämt och vintrarna blir konstigare och konstigare och man blir nästan glad när det är -20 grader och lägre än det.

Är det så här det kommer att vara i fortsättningen? Ja det låter så. Men jag vill inte riktigt tro på det.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.