Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Fattiga behålla 20 tänder?????

 

 

 

 

 

"Alliansens utlovade reform av sorgebarnet inom den svenska välfärden – tandvården – har lyckats med att förvärra en redan usel situation. Men Moderaterna är tillfreds. "Går man på bistånd kan man inte få allt det som den som har ett arbete kan skaffa sig. Då är det skäligt att man får tandvård så att man har …tjugo tänder kvar" säger Thomas Nilsonne, moderat och ordförande för socialnämnden i Täby"

 

 

 

 

 

Är detta allvar? Vill höra vad moderaterna anser, ja, vad hela alliansen säger! En FRUKTANSVÄRD människosyn som egentligen inte är förvånande. Han säger vad moderaterna tänker! Kom igen nu högeranhängare, tala om vad ni tänker!

http://www.dn.se/insidan/fattiga-far-klara-sig-med-tjugo-tander-1.827601

Vi ser alltså hur allt har ett pris i alliansens drömvärld där pengar styr allt. Välfärd åt den rike i alliansens drömsamhälle! HUR kan ni högeranhängare ens TRO eller FÖRESTÄLLA er att samhället ska bli harmoniskt på detta sätt? HUR kan ni tro att människor inte ska kritisera sådana åsikter?

Leve de GODA krafterna! Leve en rödgrön valseger! Må en sådan fruktansvärd människosyn som alliansen uppvisar, förpassas till den historiska soptippen i valet!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

  1. Mr Z

    Uppenbarligen har du Conny inte ens läst artikeln själv. I denna står det också ”Socialdepartementet skrev 1998 en förordning som fortfarande gäller. Den innebär att medborgare som är gamla, sjuka eller funktionshindrade och lider av omfattande tandskador numera får nöja sig med tjugo tänder i munnen.” Vi hade vänsterregering 1998 – 2006 och under den tiden gjordes det inget åt detta. Om du anser människosynen i detta fall som ”FRUKTANSVÄRD”, så verkar den i detta fall vara densamma inom vänstern.

  2. Mr Cool

    Conny, dina kunskaper om tandvård är obefintliga påstår jag. Beroende på vilken typ av tandvård man väljer så kostar nya tänder (implantat) ett par hundra tusen kronor. Skall den som genom livet skött sina tänder vara med och betala renoveringen för den som över tiden kanske prioriterat alkohol och semesterresor? Notera att de flesta som anses som fattiga också oftast har råd att röka och ibland kröka men tydligen inte att sköta tänderna. Det finns värre åkommor som folk i gemen inte anser skall subventioneras exempelvis impotens. Det är värre att köttpiskan inte fungerar än att en tand är lös

  3. Lars Valler

    Inte för att det spelar någon roll men om man bygger ett samhälle där man inte ska se, höra eller veta om problem utan de ska finnas i andra områden ska man kanske vara medveten om att vi kan alla drabbas av arbetslöshet, sjukdom eller bli pensionärer. Då kan det vara bra med ett samhälle där alla är med på lika villkor..

  4. Mr Cool

    ….för att lägga ut texten ytterligare Conny. Människan kan ha många defekter som inte innefattas av det vi kallar sjukvård såsom håravfall, dålig syn, svettlukt etc. och skall alla dessa typer av åkommor betalas av skattemedel så kommer pengarna inte att räcka till så gränsen måste dras någonstans. Men om du själv får problem med tänderna så rekommenderar jag att du åker utomlands eftersom tandvård är mycket billigare där. Vet du vad det beror på???? Jo, Conny lägre löner framför allt.

  5. Mr Cool

    Nu snackar du goja Minna för tandvård i Sverige är fri upp till 18 år och därefter subventionerad. Att det under två år utifrån detta skulle uppstå klasskillnader är rent nonsens förutsatt att vederbörnade inte ersatt alla tänder med guldtänder som bara delvis täcks av försäkringen. Jag har dock aldrig sett någon som haft detta så sluta med tramsandet.

  6. Mr Cool

    Enligt tandvårdslagen har barn och ungdomar rätt till regelbunden och fullständig tandvård till och med det kalenderår de fyller 19 år. Det år du fyller 19 är det sista året som du får gratis tandvård. Från och med det år du fyller 20 måste du själv betala för vården och dessutom själv ordna kontakten med tandvården.

    Minna och du menar på fullt allvar att ”klasskillnader” har uppstått under denna korta period. Vilket indoktrineringsläger på Cuba eller Nordkorea har du suttit på???? Ibland är ni bara löjliga.

  7. Mr Cool

    Conny, jag noterar att du håller med Minna i påståendet att ”man redan nu kan titta i käften på en tjugoåring och se hur mycket pengar denne har”. Men mot bakgrund att man har gratis tandvård fram till det år man fyller 20 så faller detta påstående platt på sin egen orimlighet eftersom tandstatusen inte förändras så mycket på ett år som det i detta fall MAXIMALT kam röra sig om förutsatt att man är född 1/1. Så därför Conny så frågar jag dig en gång till om Minnas påstående är förenligt med verkligheten?

  8. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-08-28 09:49)
    Vad som är mer intressant Mr Cool, är om du och övriga högeranhängare tycker att även fattiga människor (som blivit fler nu under alliansen) ska ha rätt till bra tandvård.

  9. Mr Cool

    Conny, jag noterar att Minnas påhittade scenario som du ivrigt instämde i nu helt plötsligt inte är så viktigt. Men för att förstå ditt resonemang Conny så måste du tala om vilka du menar är fattiga och behöver subvention? Är exempelvis en person som tjänat 50000 kr i månaden i 40 år och som har rest och supit upp alla pengar fattig bara för att denne har 0 kr på banken och bor i en hyresrätt?

    Men jag inser att det smakar gott för dig att få gå till frisören gratis (tas ut på andra via skatten), köpa nya glasögon etc. Jag anser inte att tandvård skall vara subventionerad för vuxna.

  10. Mr Z

    Conny fortsätter att beklaga sig över högern och kallar nu detta för en ”FRUKTANSVÄRD” människosyn. Att grunden för detta kommer av en förordning som Socialdepartementet skrev 1998, då vi hade en vänsterregering bekommer Conny inte. Om detta är så fruktansvärt, varför gjordes inget åt det under de 8 år (1998-2006) som vänstern styrde landet? Detta är hyckleri från vänsterns sida och inget annat. Var tycker du att gränsen ska gå Conny? Skall alla ha tillgång till fri tandvård livet ut och vem ska betala för detta?

  11. Monica Wahlström

    Ja, Conny, du har ju redan fått några intressanta infallsvinklar. Ditt parti har inte funnit det nödvändigt att ändra vad som lades fast ang tandstandarnen. Det är dessutom LÅNGT IFRÅN alla som behöver byta en tand som gör implantat, och protes räknas som nödvändig tandvård och det får man bistånd till. Ja, jag och alliansen anser att alla ska ha rätt till bra tandvård. Nödvändig tandvård är bra tandvård, och det får alla. Implantat är inte nödvändigt, och det har inte alla råd att köpa även om de inte är fattiga enl dina premiser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.