Dag 12: Sista fastedagen

Av , , Bli först att kommentera 0

Det här är dag tolv och den sista dagen på ren fasta.  Körde juicer morgon och lunch. På eftermiddagen tog jag första fasta födan, en liten bit banan som jag tuggade jättenoga och sedan sköljde ner med apelsinjuice.

Till middag gjorde jag potatis- och purjolökssoppa med kryddorna dragon, rosmarin och persilja. För att få den krämig blandade jag i en halv burk creme fraiche. Smakade underbart! Det gäller bara att ta små mängder till en början.

Till kvällsfikat blev det hälsofil och juice.

Känns som att  de tolv fastedagarna gått fort och utan bekymmer. Vikten har rasat 5-6 kg. Vissa år har det blivit mer, när jag kunnat motionera utomhus. I år har det på grund av det bedrövliga väglaget blivit mest löpbandet i källaren och det är inte lika kul. Verkligen tålamodsprövade.

Ska försöka fortsätta hålla en snäv matprofil och motionera mycket så kan också vikten hållas nere. Ibland har det till och med hänt att den fortsatt dala.

Dag 11: Börjar trappa upp

Av , , Bli först att kommentera 0

Det här var den elfte dagen utan mat. Jag körde enligt schemat fram till middagen i kväll. För att slippa grönsaksbuljongen tog jag lite av den ungnskokade torsk som jag gjorde åt familjen, en liten kokt potatis och lite hälsofil.

Det gäller ju ta det otroligt fösiktigt. Jag brukar ge rådet att man ska tänka småbarn, när de går över från purémat till riktig mat. Trots den lilla mängden fisk och potatis blev jag vansinnigt mätt, men det smakade gudomligt.

Sköljer på med lite juicer och örtte i kväll och kör fastedrycker hela morgondagen också fram till middagen.

Dag 10: Tackade nej till gofika :(

Av , , Bli först att kommentera 2

I dag var det tionde dagen på ren fasta och det känns som att jag är redo för att börja trappa upp. Lite snopet i dag när jag var på reportage till Vindeln och blev bjuden på  kaffe och gofika, som jag tyvärr måste tacka nej till. Satt med min örttepåse i stället…

Det är så här länge jag brukar fasta, men jag har en del fastedrycker kvar och veckan är ny, så jag kör åtminstone en, kanske två, dagar till.

Kvällens middag bestod av den traditionella grönsaksbuljongen, som nu börjar smaka vidrigt, och egengjord äppeljuice.

Dag 9: Laddar för slutspurten

Av , , 2 kommentarer 3

Egentligen brukar jag sluta vid tionde fastedagen, men eftersom det är början av veckan kör jag veckan ut. Det går så pass smidigt. Enda bekymret är att jag har ett fruktansvärt tuggbehov, som jag avhjälpt med att tugga lite russin i kväll och spottat ut.

Gjorde en ordentligt omgång med juicer i kväll så att jag klarar mig närmaste dagarna. Morotsjuice och fruktjuicer av äppel, apelsiner och päron. Ett tag tänkte jag blanda hejvilt men jag kör dem var för sig så att det inte blir smakgegga.

Fick så fruktansvärt ont uppåt ryggen ett tag i kväll, men det släppte under idrottsgalan. Det är väl några gamla avlagringar som kroppen tog sig an i kväll. Nu är det onda i fall borta.

Dag 8: Känner mig frusen

Av , , 1 kommentar 1

Jag fryser ganska mycket när jag fastar och som jag skrev tidigare är det helt fel årstid att göra det på, men jag har ändå valt januari som min fastemånad.

Det gäller att ta på sig en extra tröja och sockar för att hålla värmen. De varma dryckerna hjälper naturligtvis till att få upp värmen. Så här i flunsatider tror jag också det är bra att pumpa in c-vitaminer. Jag brukar hålla mig från förkylningar och flunsa när jag fastar, men det händer ofta att jag drar på mig dem direkt efter fastan i stället, eftersom motståndskraften försvinner litet vid fastandet.

I kväll tror jag det blir en bastu för att få upp värmen riktigt!

Dag 7: En vecka har gått

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har jobbat hela dagen och har inte haft så mycket känning av fastandet. Hade med egna juicer av morötter, äppel och apelsin. Det känns bra att veta att de är ”äkta”, utan tillsatser.

En veckas fasta nu och jag tycker det har gått väldigt fort.

Nu minskar fettdepåerna maximalt, eftersom kroppen helt anpassat sig att tillgodose sin energi från det som finns. Vikten håller den minskning som brukar vara normal, ca 1/2 kg om dagen. I morse hade jag tappat 3,5 kg sedan jag började.

Nu blir det gym och sedan två härliga soppskålar med grönsaksbuljong. Jag kanske festar till med någon god juice också, eftersom det är lördag. Jag har en flaska havtornssaft i kylskåpet.

Dag 6: Det rullar på

Av , , 2 kommentarer 2

Jag tänker inte så mycket på att jag fastar, utan det går mest på rutin. Enda påtagliga är allt toaspring. Under lunchen tog jag en långpromenad efter att ha hinkat in en rejäl dos med morotsjuice, blåbärsjuice och örtte.  Promenaden höll på att sluta dåligt. Halvvägs tillbaka till jobbet kände jag mig nödig och med en kilometer kvar var det olidligt. Som tur var hade jag valt en rutt som passerade förbi en skogsdunge, där jag fick lätta på mina problem 🙂

Klart, fyller man på 3-4 liter om dagen ska det också ut. Ju mer dryck, desto mer skit sköljs ut.

Det känns inte som nåt kul fredagsmys när man fastar, men som tur är jobbar jag i helgen så det spelar ingen större roll. Helgen är ändå förstörd.

Dag 5: I dag blev det egna safter

Av , , 2 kommentarer 1

I dag har jag varit ledig från jobbet och därför åkte råsaftcentrifugen fram. Det är otroligt mycket billigare och godare att göra egna safter.

Att en butikskedja säljer 1 kg morötter för 9:90 kilot och samma pris för 1 kg äpplen kom väl till pass. Jag laddade med massor med påsar och pressade mig en god lunch för en spottstyver.

Morotsjuicen är mycket godare om man gör själv. Jag spetsade med lite citronsaft för att göra den ännu läckrare. Jag blev faktiskt riktigt proppmätt av några muggar nypressad juice.

I kväll blir det äppel- och apelsinsaft.

Termos med i bilen

Av , , Bli först att kommentera 2

Åkte till Vindeln i dag i jobbet och då blev det att ta med termosen. Det är kanske det krångliga med att fasta och jobba att man hela tiden måste tänka på att vara förberedd. Det går inte att stanna och ta en korv på en mack om man blir hungrig. Det går ju att ha enbart juice, men magen mår bättre av att det späds ut med varmt vatten.

Kände att det blev lite för lite vätskeintag under dagen och har kompenserat det efteråt med rejäla muggar med juice.