Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Lördagkväll

Sitter och svalnar ner efter middagen med mitt eget recept på file med grönpepparsås (och en bakad potatis!). Både jag och hustrun har en stor svaghet i kryddstarka maträtter, och min sås med grönpeppar går inte av för hackor. den ger lite svett i pannan och små vällustrysningar. När jag ändå är inne på vällustrysningar, måste jag bara nämna några ord om gårdagens kväll i länsredidenset tillsammans med vår nya landshövding och en massa övriga gäster från hela länet. Jag erkänner på en gång: Jag är väldigt förtjust i vår nya landshövding, Chris Heister! Förutom ett sagolikt värdskap under kvällen, har hon tagit med sig ett alldeles makalöst engagemang för Västerbotten, ett genuint intresse för länet och dess medborgare och verksamheter, och en öppen och social närvaro som bara bekräftar hur bra hon kommer att sköta länet från länsstyrelse och residens. Hon har ju redan besökt kommunen, och jag kan bara önska henne välkommen tillbaka hit ofta!

Innan jag ska sätta mig ner och följa ’Körslaget’ försöker jag också göra någon form av mental förberedelse för morgonkvällen, då jag skall träffa prästen Nils J Lundgren i Rundviks kyrka för ett samtal i kvällningen. Jag har fått välja ut ett par psalmer och andra sånger som jag har ett visst förhållande till, och utifrån dessa kommer Nils att prata med mig. Lite nervöst att inte kunna förbereda eller ha manus, och samtidigt ser jag fram emot morgonkvällen med spänning och intresse. Jag återkommer nog med några kommentarer efter söndagkvällen.
Resten av kvällen ägnas nog åt en ordentlig genomläsning av dagens Nordmalingsbilaga i VK. Jag tycker den blev mycket bra, och den ger förhoppningsvis lite lusta och intresse för mer kännedom om Nordmaling till alla läsarna i Västerbotten och Västernorrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.