Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Politik med show!

Nu har man hunnit läsa sig igenom hela förra veckans press ordentligt, och hittat lite nya guldkorn att glädjas åt eller oroas av. Vad som borde gälla för artikeln i tisdagens VK, där ett par till närmast oígenkännlighet utmaskerade ledande socialdemokrater från Nordmaling försöker göra ett debattinlägg i frågan om alternativa driftsformer vet jag inte riktigt, man både roas och oroas, fast av skilda anledningar. Artikeln innehåller inga andra formuleringar än det älskade begreppet ’privatiseringar’ , oberoende av att inga sådana beslut är tagna, men upplägget och bilden! Lite svårt att avgöra om det ska kallas buskisteater, eller stor show eller bara pinsamt. Undrar om någon annan ledande politiker än Ulla-Maj skulle komma på en så´n här idé? Är det kanske morgondagens politikerroll som framspeglas? Showmannen, gycklarens, den teatralistiske, narrens eller vem? Jag är själv tveksam om den arenan ska användas för politisk agitation, men vem vet?
Synd också att den annars vanligtvis förträfflige reportern låter ett politiskt parti framföra en så tydlig politisk markering utan att ge möjlighet till kommentarer från motsatta politiska sidan. Men, men, så kan det tydligen fungera ibland……
I övrigt idag har jag haft ett mycket trivsamt möte med Lantmäteriet och Överlantmätaren, där vi bl.a. pratade mycket och långt kring fastighetsbildning, inte minst då det gäller bildandet av nya naturvårdsområden och den förändrade strandskyddslagen. Här blir det intressant i de fortsatta beredningarna i just de frågeområdena!
Nu väntar möte med Centerkretsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.