Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Vädrets makter

Över vädrets makter råder tydligen ingen, varken regering, EU eller någon enstaka kommunpolitiker med byggambitioner och snäv tidsram. Målribban med komplett färdig friggebod senast söndagkväll sprack å´ det nesligaste, när söndagmorgonen grydde med hård ostlig vind, den enda vindriktning som ger rörelse i träden inne på stugtomten. Gjorde ändå ett tappert försök med takplåtar och vindskivor(!) men fick omgående ge upp och inse att försöken att hålla takplåt på plats i den vinden mera skulle passat en vindsurfare eller annan vinddriven sport. Säkerhetstänkande hustrun förbjöd på stående fot fortsatt arbete, och därmed var den spruckna tidsramen ett faktum. Får väl ta någon lugn kväll i veckan för att göra det där sista, avskyr när jag inte får göra ’klart’. Och det är ju ingen större vits att inte fortsätta när ändå händer, fötter och vader redan värker. I Holmsund på den tiden sa man att man var ’rejält lämmen’, och det kan jag skriva under på.
Hann faktiskt med en sväng ner till Ö-vik för att beskåda ostindienfararen Götheborg som låg där vid kaj. Förutom att skeppet är en fantastisk skapelse från dåtid, kan man inte annat än förundras och fascineras av att den skutan faktiskt seglat till andra sidan jordklotet. Inte undra på att folk anmäler sig frivilligt och även betalar stora pengar för att få jobba ombord på seglatserna!
Annars är det första dagen tillbaka på kommunkontoret efter dryga två veckors ledighet. Känns riktigt skönt det med, även om en överfull mailbox och telefonsvarare kommer att ta någon dag att rensa/sortera/planera/ta bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.