Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Mamma Mia och Tjejmil

Det blir långweekend i Stockholm den här helgen. Lovade ju i ett svagt ögonblick att ordna med transport av diverse möbler inkl omklädd soffa till dottern, minnessaker till sonen i Västerås, lite barnbarnsgåvor till Sundsvall etc, etc. Samtidigt kan man ju bara inte åka till Stockholm t/r med bil och släp bara för en soffas skull, utan det finns ju en större och ädlare anledning till huvudstadsbesöket:
Inledningen var nog inbjudan till Tjejmilens 25-årsjubileum med tillhörande mil runt Djurgården. Hustrun har haft klippkort på Tjejmilen, och det är först nu på senare år som jag har fått henne att avstå. Inte för motionens skull, eller för andra anledningar, utan mest för att hon envisats med att springa i tävlingsklassen, och har ställt krav på sig själv att löpa på tider som skall ligga i nivå med loppen hon gjorde i 40-årsåldern. Nu blev det svårt att komma med invändningar, 25-års-jubileum och allt, och hon har lovat att ställa upp i motionsklassen och bara jogga runt, för skojs skull. Vi får väl se…..
Stockholmskulturen lockar ju också och hustrun har föredömlig nog bokat biljetter till musicalen Mamma Mia på Globen. Det ska bli en höjdare och en bra inledning till att se filmen när den kommer upp i Rundvik om någon vecka. ABBA-musiken sitter ju som en sjutumsspik i ryggraden och svårigheten blir väl att låta bli att sjunga med i låtarna…
I planeringen ligger också middag på den fenomala japanska restaurangen Shogun i Gamla stan, för mig ett måste vid varje Stockholmsbesök. Det ser ut att bli en bra helg, även om vädergudarna kunnar vara lite mer positiva.
På måndag blir det en ny spännande aktivitetet. Turismakademien öppnar läsåret med ca 30 nya elever, som om två år ska vara fullfjädrade turismentreprenörer. Jag har ju förmånen att få vara involverad i deras utveckling, så på måndag finns jag i Ö-vik! Lär säkert återkomma med notiser från skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.