Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Mässa och älgjakt

Igår inleddes den traditionella Höstmässan Träffpunkt Nordmaling, och idag har jag ägnat dagen åt att ’stå i montern’ för kommunen. Det är fantastiskt att mässan fortfarande drar så mycket folk, och i kommunens monter var det en stadig ström av besökare som ville bli uppdaterade på vad som händer just nu i kommunen. (Vi delar dessutom i år monter med Botniabanan och regionprojektet Hållbar Utveckling – ett hållbart resande) Visst ’är det mycket frågor kring Botniabanan just nu och stort intresse kring skisserna av det blivande resecentrat (och massvis med ballonger till alla barn) men stort intresse fanns också kring frågorna hur vi ska bli bättre på miljö och hållbar utveckling. Förslagslådan fylldes hela tiden på med förslag om än det ena och än det andra, och kommunchefen Magnus Haglund får en härlig uppgift att välja ut de förslag som ska kunna förverkligas och bli verklighet.
Som sagt även stort intresse kring nya Resecentrum som påbörjas redan nu i vinter då trapphuset från perrongen ska färdigställas, och sedan byggstart till våren för själva resecentrat med vänthall, cafe, busshållplatser, godsterminal etc. Spännande är bara första ordet, nu kan man snart börja se vad som hända skall med ’vår’ järnväg.
Ser också att Djurens vänner protesterat i högan sky över att några förskolebarn har fått leka älgjakt uppe i Gräsmyr. Kan inte annat än tycka att Djurens vänner drar ett löjets skimmer över sig själva över de kommentarerna man fällt, och man behöver bara läsa de kommentarer som finns på artikeln på vk.se, så förstår man att det är många som tycker samma sak; för mycket tid i organisationen och för lite fokus på de allvarliga frågorna som förbundet borde syssla med, eller…….?
Imorgon blir det marknad (och lite mässa) för hela slanten. På tal om slanten hörde jag idag att några personer faktiskt vänt i entrén för att inträdet kostade 40:- inkl en lott med höga vinter. Några väljer också att göra idiotiska felparkeringar istället för att betala de 20:- som en riktig parkering kostar, pengar som stöder de lokala ungdomsidrottföreningarnas verksamhet. Håhåjaja, ibland är det svårt att förstå människan…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.