Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Hållarhet och England

Sitter på Heathrow flygplats i London och väntar på planet hem till Arlanda/Umeå efter en mycket spännande och intressant studieresa kring hållbar utveckling. Har fått träffa både högt uppsatta politiker och tjänstemän som alla brunnit för idén om en hållbar utveckling för sina respektive städer och regioner, både utveckling av ekonomi, socialt och miljömässigt. Vi har träffat folk från Bristol (där regionen förväntas växa med 200.000 invånare med bibehållna miljömål), Winchester County med stora utmaningar för byggande, trafik och inte minst kusterrosion, och även London, där en kommitté tillsammans med borgmästaren arbetar för högtryck för att skapa det mest hållbara OS som någonsin genomförts (2012). Intensivt och givande att få höra och se konkreta åtgätder, strategier och program för att skapa en utveckling som ända ska kunna kallas hållbar, inte minst miljömässigt. Kan väl konstatera att vi har hunnit långt i Sverige med den hållbara utvecklingen, menengelsmännen har också funnit nya, spännande och annorlunda sätt att tackla problemen, med mycket på frivilligt engagemang/basis med stor medvetenhet om att vi inte kan fortsätta utvecklingen som den sett ut (miljömässigt).
Heathrow är annars en rätt märklig plats; en myrstack utan dess like, trängsel, myller, sorl på alla olika sorters språk, och rigiorösa säkerhetskontroller på rad. Inte utan att man längtar hem till lugnet i Nordmaling!
Nästa vecka blir också intensiv; Rivstart på måndag med kommunstyrelsen, borgerligt gruppmöte på tisdag (båda blir nog en del med ekonomin) och besök på Näringsdepartementet på onsdag med näringsministern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.