Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Semester

Två timmar kvar till avfärden mot Kanarieöarna för en veckas efterlängtad semester och rast/vila. Det ska bli skönt att få koppla av och ladda batterierna inför det som återstår av det politiska året där bla budget för kommande året blir en rysare. Skatteintäkterna sjunker, kostnaderna stiger och allt högre krav på kommunen som leverantör av det vi kallar välfärdstjänster (+en massa annat!) gör ekvationen till en verklig utmaning för både politiker och de tjänstemän som ansvarar för verksamheterna.
Obama vann i natt det amerikanska presidentvalet, både otroligt roligt och samtidigt lite överraskande. Har hela tiden hållit på Obama, men var inte lika säker på att amerikanarna skulle vara redo för en ung, färgad ’nykomling’, men så blev det nu. Ska bli spännande att se framtiden i det storqa landet i väster.
Barnen har också hunnit ringa och meddela närvaro över julen, vilket förståss känns toppen. Det blir inte så ofta man ser barnen med de avstånd som finns mellan våra respektive boplatser, och det blir som inte samma ska med telefonkontakter som med det personliga mötet. Också något att se fram emot.
Den 1 januari 2009 införs LOV -Lagen om Valfrihetssystem- vilket i korta ordalag innebär att fler aktörer kan leverera tjänster inom sjukvård/hälsa/socialtjänster/äldreomsorg, och att brukaren/kunden är den som beslutar vem det är som skall leverera det jag har fått rätt att erhålla från kommunen eller landstinget. Det blir också någonting att se fram emot.
Härligt att kunna fara på semester med så mycket att se fram emot!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.