Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Norköping, Nordmaling och Stockholm

För ganska precis en vecka sedan satt jag nere i Norrköping på partiets Framtidskonvent i Norrköping, efter en spännande resedag. Boarding på flyget klockan 06.40, inmarsch tillbaka till terminalen klockan 08.20 sedan vi väntat nästan två timmar på att en lastlucka skulle låsa sig, ersättningscheck på 65:- för förseningen och iväg till Stockholm klockan 13.00, för vidareresa med hyrbil till Norrköping och ankomst lagom till banketten. Jaja, den var trevlig och söndagen var också innehållsrik och spännande. Kul att träffa partikolleger och partiledare och ta del av andras sätt att arbeta, men ändå skönt att komma hem till egna sängen, sent på natten men ändå.
Måndagmorgon (ganska segt, egentligen) tid för gruppmöten och efterföljande kommunstyrelse med budget 2009 som huvudfråga. Ej kompletta beslutsunderlag från en av nämnderna föranledde beslut om extra KS-möte redan på torsdag, och dagordningen i övrigt var rätt snabbt genomförd förutom frågan om socialnämndens målformulering, som ju innehöll förslag till konkurrensutsättning vilket med automatik innebär votering och reservation från (s) och (v). Ganska spännande egentligen hur man av rent ideologiska skäl sätter sig emot något som sannolikt skulle vara till gagn för kommunen, både arbetsmässigt och ekonomiskt, men,men, alla har ju rätt att tycka….
Fredagen ägnade jag och UMA till att sitta av en träff i Stockholm, arrangerad av SmåKom, d.v.s. de små kommunernas samarbetsorganisation. Huvudfrågan på dagordningen var en rapport från regeringen om hur man skall kunna lösa de små kommunernas behov att nybyggnation av bostäder, ett problem som tydligen finns hos närmare hälften av alla Sveriges kommuner, inklusive Nordmaling. Mycket givande och spännande att höra erfarenheter från övriga kommuner, och även hur man tänkt lösa problemet (som till hög grad består av finansieringsproblematik/bankernas attityd och lagstiftning/produktions- contra marknadspriser). Tar regeringen till sig utredarens förslag får vi helt klart andra förutsättningar för att skapa tillskott av lägenheter, även i Nordmaling.
Helgen verkar bli lugn, förutom en konstrande värmepanna och besök hos broder med svägerska i Täfteå…….

En kommentar

  1. Kommunbo

    Som skattebetalare tycker jag inte om när mina pengar går till att ni åker och ”sitter av” kurser. Då är det bättre att ni lägger de pengarna på kommunal verksamhet, där de behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.