Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Lucia och Fullmäktige

I helgen som var hade jag ett riktigt härligt uppdrag, nämligen att medverka i kröningen av Nordmalings Lucia i kyrkan, tillsammans med prästen Moa och intendenten Stina från Olofsfors Bruksmuseum. Stämningen på topp i en helt fullsatt kyrka och underbara julsånger med Åke Swahn och pianist. Årets Lucia, Malin Björk, får väl absolut anses vara väl kvalificerad enligt den motivering som Moa läste upp. Härligt att få uppvakta, och jag ser fram emot att få se (och höra!) Malin med tärnor på Luciaaftonen i masugnen.
Fullmäktige igår, i ett långt sammanträde fram till halv åtta på kvällen. Det är något fascinerande med fullmäktigesammanträdena, att de är så fullständigt oförutsägbara. Dagordningen innehåller ju både rent formella beslut och mera kontroversiella frågor där det borde råda tydliga motsättningar i åtminstone ideologisk uppfattning. Men som sagt, inget fullmäktige är det andra likt, och igår kunde jag fascineras av hur stora övergripande frågor som mål, övertagande av fastighetsbestånd och frågan om nyemmission för det egna bolaget kunde tas snabbt och geschwint, medan frågor kring texten i trafikförsörjningsplanen tog en dryg halvtimme av debatt, ändringsyrkanden och tilläggsyrkanden innan beslut kunde tas. Budgetdiskussionerna hade samma viktning; totalbudgeten på 367 miljoner kunde tas utan större diskussioner, medans en lång debatt krävdes för vad som ska finnas i konto KS Projektmedel på sammanlagt ca 1 miljon. Även de politiska målen för framför allt socialnämndens verksamhet blev föremål för diskussion och här drevs frågan till votering, inklusive en återremmittering för en enda punkt i målbeskrivningarna gällande införande av kundvalssystem. Här målades från socialisterna hotbilderna upp på varandra i en faslig hög, och de goda exempel som ju faktiskt finns från ett antal (socialdemokratiskt styrda) kommuner ville man inte lyssna på.
Jaja, så´n är ju nu politiken, att saker och ting tydligen ska nötas fram på något vis. Den som lever få se, som någon vis man uttryckt det.
Såg att Monica L i sin blogg skrivit hur hon innefattat mig i sina böner från helgens kyrkbesök. Får väl tacka för omtanken, och hoppas att hon fick med fullmäktiges övriga ledamöter i den bönen……..

En kommentar

  1. ricke

    Du skriver att vi inte ska ha några farthinder i Nordmaling och att barna inget har att göra på vägen men nu vet ju inte jag hur länge sedan du hade barn men barn är ju barn och fort går det att dom är ute på vägen men jag ska skicka dig räkning när barna längs rallybanan Drottning gatan har blivit påkörda av ngn harakiri pilot som åker ner från samhället och får fart långs vår gata . Man kan ju undra hur du motiverar att Rundvik ska ha två farthinder och vi ska inte ha några .Sen ser jag att du skriver att det är lugnt och tryggt här men jag hör varannan dag att det finns så mycke droger och det sker inbrott på blanka förmidagen hur kan du då påstå att det är tryggt ? men det är väl ett kommunalråds bakgård som inte är mer fart fyllt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.