Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Glädjedagar

Det börjar lacka mot jul, och det går som inte att låta bli att känna förväntan och glädje över det som ska/bör komma: Ledighet och avkoppling, samvaro med familjen, barn och barnbarn kommer upp/hem, julklappar och julematen och att få ses och bara vara tillsammans. Julpynten blandas med alla smaker och dofter som man minns från de egna barndomsåren, allt från lussebullarna, havtornssaltet i havrekexen, glögg och doppspad och doften av nygriljerad skinka, för att nämna några. Inte är det underligt att man ser fram emot julen!
Ändå känner jag den största glädjen just nu över att kommunen som arbetsgivare tillsammans med samtliga av de fackliga företrädarna äntligen har skrivit under det samverkansavtal som har varit på gång så länge. Det är bara att gratulera både alla arbetstagare -som nu får en påtaglig möjlighet att själva påverka sin arbetsplats- och vår kommunchef och personalchef. som nu med alla chefernas hjälp kan föra utvecklingsdialoger direkt på arbetsplatserna med berörda medarbetare istället för att måsta hålla på med MBL-förhandlingar. Det är tveksamt om vare sig arbetsgivare eller arbetstagarna i kommunen kunde få en bättre julklapp. Det är bara att hoppas att båda parter nu tar vara de möjligheter som samverkansavtalet ger.

En kommentar

  1. Lärare

    Ja, bara verksamhetscheferna och deras underchefer blir utbildade i vad detta betyder i verkligheten, i Nordmaling, i Sverige, så kommer vi inom skolvärlden att ta alla möjligheter till att få vara med och påverka och utveckla vår verksamhet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.