Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Mera intensivt

Veckornas dagar kastar mellan traditionella politiska sammanträden på hemmaplan till andra politiska möte på bortaplan, blandat med kvällsevenemang och någon dag på skolan i Ö-vik, med bl.a tentamen för en av klasserna. Har skrutit tidigare om hur eleverna med nästan självklarhet tar tag i sina uppgifter, och lika lättsamt och självklart kommer fram till nästan avundsvärda lösningar. Nu har man tentat i ledarskap, och man kan direkt konstatera att det finns hopp om vår framtid: Många av dagens unga kommer i blivande ledarställningar att utveckla och förändra många av våra gamla och traditionella bilder av ett bra ledarskap, med starka inslag av både framtidsbehov och internationell påverkan. Regionrådet sammanträdde i förra veckan i Holmsund. Förutom den vanliga dagordningen fanns också en information från äldreboendet Vitsippan i Holmsund. Vilken höjdare!! Hemmet arbetar enligt (den nu kända) Tyra Frank-modellen, där alla verksamhet utgår från de boendes behov och önskemål. Omsorgschefens ord sitter för evigt etsat i hjärnbarken: -’Vi måste komma ihåg att de gamla INTE flyttar in till OSS, utan det är vi som faktiskt är gäster i DERAS HEM!’ Precis så skulle jag själv vilja bli bemött då jag hamnar i kommunens omsorg. Undrar hur lång tid det kommer att ta innan ALL äldreomsorg fungerar enligt dom principerna. Hinner man uppleva det själv, tro?
Regionfullmäktige i Skellefteå tog en hel dag, och Region Västerbotten börjar faktiskt få frn struktur och ordning som var tänkt med regionen. Blir det nu dessutom inga beslut från riksdagen om storregioner, är Region Västerbotten ett bra forum att samordna kommunernas (och landstingets) framgångsfaktorer och bekymmer.
Några timmar ägnades också åt revisorerna som just nu stämmer av hur det förra året blev, och kanske också varför det blev så. Kommunens resultat blev inte det förväntade, nämnderna har haft stora bekymmer, och jag misstänker att revisionen kommer att säga det, på gott och på ont….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.