Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Summa summarum

September blev intensiv. Det kan man lätt konstatera då man ser tillbaka och undrar var alla dagar tog vägen. Men tittar man i dagbokan så syns det tydligt att tiderna nog varit både väl använda och utmanande i sig.

Skolan började förståss i Ö-vik med allt vad det innebär av planering och förståss de första veckornas genomförande. Har ju själv förmånen att kunna påverka innehållet och även få en och annan dag för att också på plats genomföra utbildningen. Det är alltid lika fascinerande att möta en ny klass med 30-talet förväntansfulla unga elever, som på två år kommer att skaffa sig den kompetens som behövs i dagens starkt utvecklande turismbransch, och det är en ynnest att få vara med på den resan och samtidigt få utveckla sig själv i dialogen med eleverna. Oj vad mycket man skulle vilja vidarebefordra till andra grupperingar man medverkar i….!

Det har ju också varit bröllop! Och inte vilket som helst utan bröllop mellan hustruns förstfödde och hans underbara flickvän/fästmö.  När dessutom paret framhärdar att vigsel och bröllopsfest ska vara i Nordmaling, så förstår säkert alla tankarna hos både mor och plastfar:  allt ska bli/vara perfekt, ingenting får saknas, ingenting får bli fel, det ska det bästa bröllopet/festen etc.  Grovplaneringen började redan i våras när vi fick veta, men man kan väl säga att det mesta av den fria tiden i september har handlat om bröllop; präst, psalmval, transporter, boende för gästerna, ringarna, middagsdukning, få hem övriga barn, menyer, dekorationer, presenter, städning m.m. m.m.  Den 19/9 såg Nils J ordentligt till att Anders fick sin Maria, festen var underbar, och det tog bara ett par dagar att hämta sig/landa efter helgen.

Månadens stora politiska händelse har förståss varit att få till en budget som både ska hålla sig inom de (strama) ramar som finns, och som samtidigt tar hänsyn till det kommande årets utmaningar och påtalade behov. Oppositionen hade (förståss) ett annat förslag än majoriteten (inga större avvikelser, men ändå: för saken skull!) och fick oväntat (för alla!) stöd från en av KD:s ledamöter i fullmäktige. Nåväl, jag tror säkert alla kan leva med och acceptera det tagna beslutet, skillnaden mellan förslagen var ju inte så stor, som sagt.

Tiden däremellan har jag bara ägnat åt möte och sammanträden,  studieresor till Sundsvall och Vindeln/Vännäs, utvecklingsråd,  bilbesiktning, kyrkoval, årsmöten och hustruns födelsedag(kväll).   Som sagt, summa summarum, en givande månad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.