Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Valser i moll med falska toner

De digitala medierna är ju en fantastisk innovation, och möjligheterna att göra sig hörd för var och en är ju egentligen gränslösa.  Möjligheterna att direkt via nätet gå in och kommentera publicerade artiklar (utan någon egentlig granskning av ansvarige utgivaren), och bloggar och twittrar som ger direktaccess utan förgranskning, lockar tydligen många att uttrycka sin mening.  Att det finns många uppfattningar syns helt klart, och att många har åsikter är minst lika klart (även om det i många fall verkar saknas INSIKTER i det som skrivs?).  Många använder också tekniken för att anonymt kunna kläcka ur sig vad som helst, andra drar sig inte för att i kommentarer och egna bloggar fullständigt dräpa den som råkar ha andra åsikter än de egna, och vissa tar möjligheten att utan mothugg framföra sin innersta åsikter.

När jag själv började blogga lovade jag mig själv (och några andra) att inte bedriva någon form av personliga påhopp. Jag tyckte också att jag som kommunpolitiker har ett särskilt ansvar för att det jag skriver på bloggen ska vara sanningsenligt och fakta mer än politiskt tillrättalagda uppfattningar.  Det löftet har jag hållit, och jag är nöjd med det.  Desto mera besviken blir jag när bloggare från kommunen numera regelbundet och synbart mycket medvetet i bloggform drar de mest fantastiska valser, använder de mest fria tolkningar som kan göras på informationen, insinuerar vad som helst utan berätta fakta, utgjuter direkt kränkande påståenden och alltsammans i en vanligtvis negativ ram i fullständig moll-tonart, där tonerna skorrar falskt. Jag har svårt att förstå vad som är vitsen med ett sånt agerande, jag har svårt att förstå vad som är syftet (även om jag har mina misstankar) och jag kan framför allt inte förstå på vilket sätt detta kan bidra till att ge en positivare bild av Nordmaling som en framtida kommun för bosättning eller företagsetablering. Jag blir mest ledsen för kommunens skull, och för alla de som arbetar hårt (och ofta ideellt) med att skapa en positiv bild av kommunen, inte minst medialt.  Om någon känner sig behöva "skriva ner" kommunen för att man inte personligen kan framföra sina åsikter till mig så är min mailadress [email protected] och mitt mobilnummer är 070-309 8463. Välkommen med dina åsikter så kan jag bidra med mina.

6 kommentarer

  1. Madde

    Tack Ingemar för att du inte är lika smaklös i ditt bloggande som en del andra, förstår inte hur du står ut ibland…Fortsätt kämpa på!

  2. Ingemar

    Tack Madde för Din kommentar.
    Den värmde och stärker mig i min uppfattning om vilken etik man bör ha på bloggen.

  3. Kommunbo

    Håller helt med Madde. Stå på dig, Ingemar, och låt dig inte lockas att vara så utan etik och moral som en del andra bloggare.

  4. Elsa Eriksson

    Hög ”klass” på Din blogg Komunalrådet.!Jag skulle samtidigt vilja sända ett tack till komunchef Magnus Haglund som säkerligen ochså har en tung arbetsbörda .Tungt kan det ju ochså vara för all vår personal som måste inrikta sig efter beslut ,budget mm.Vi har en otroligt fin kommun .Hoppas att Din blogg kan ge alla ett positivt tänkande!

  5. Kenneth

    Bra Ingemar att du sprider positivism runt dig, det behöver vi alla få en släng av. Det är oftast lättare att tala om det negativa än att se det positiva i saker och ting. Vi vet nog vilka fel och brister som finns, det behöver ingen tala om för oss. Det är bättre att förstärka och tala om vad vi är bra på.

    Bra jobb Ingemar!

  6. Gullan

    Att Du orkar Ingemar! Allting som händer vänder hon mot Dig. Det du inte har att göra med, skyller hon på Dig.
    Hon får det att låta som om man anställt en centerpartist, fastän hon mycket väl vet att det gäller några konsulttimmar i en krissituation.
    Tack för att Du gör ett bra jobb för kommunens bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.