Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Generalrepetition och sommarskoleavslut

Det börjar dra ihop sig.  Om fjorton dagar ska det vara invigning med pompa och ståt och kungabesök och hela faderullan.  Det är inget litet arrangemang som skall genomföras efter hela Botniaban från Kramfors upp till Umeå, och det är nog inte meningen eller heller önskvärt att något ska kunna fallera.  Idag var det lite av en generalrepetition för Nordmalings del i arrangemanget, och ansvariga för de skilda delarna höll en ordentlig genomgång för kommunens ansvariga tjänstemän och politiker, allt ifrån arrangemangets delar, tältplacering, avspärrningar, fikaordning, talarlista och gud vet allt, och dessutom skall allt genomföras under ett minitiöst schema.  Det är inte utan att det börjar bli på allvar nu och man kan nästan drömma sig in i bilden när man själv om några veckor faktiskt kan kliva in på resecentrat, åka ner till perrongen och sätta sig på tåget till Umeå eller Ö-vik.  Jag ska själv vara en av invigningstalarna, vad talet skall innehålla är jag ännu inte helt klar över, men ganska säkert kommer det att innehålla ordet Äntligen!

Närvarade idag också på avslutningen av den sommarskola kommunen har haft i samverkan med Studiefrämjandet. Ett spännande koncept, där eleverna själva till stor del har fått påverka innehåll och genomförande, och blandat teori och praktiska aktiviteter som både varit utmanande, lärorika och stimulerande. Låter egentligen som ett ganska givet skolkoncept i sig, eller hur?  Nästa vecka ska vi göra en total-uppföljning och utvärdering av konceptet och resultatet, men all signaler så långt tyder på en succé, inte minst kommentarerna från de elever som medverkat.  

Det går mot helg. Ikväll ska jag upp till Gräsmyr och dansa, imorgon blir det nog sommarstuga och surströmming om inte något oväntat dyker upp. Kan vara praktiskt att pröva på lite surheter redan före måndagens arbetsutskottssammanträde….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.