Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Bengt, Företagarna och lite om hyfs

I fredags var det begravning. En stor hedersman och politiker, Bengt Åberg, hade hastigt lämnat både jordeliv, fullmäktige och kommunstyrelsen.  Jag tycker -som väl de flesta av oss-  att begravningar är känslomässigt mycket jobbiga, , men ville verkligen närvara för att visa min uppskattning av Bengt som person och som en mycket rekorderlig politiker.  Lugn, trygg och saklig med ett äkta engagemang för sin ideologiska uppfattning som man inte kunde låta blia att respektera.  Kommer att sakna Bengt på de politiska arenorna.

Mera glädje och gamman var det på kvällen när Företagarna i Nordmaling bjöd till fest. På programmet stod utnämningen av Årets Företagare i Nordmaling, där både diplom och statyett lämnades över till Magnus Johansson på Mapec.  Ett förträffligt val, Magnus´  entreprenörsanda och känsla för kunden i alla lägen gör honom till solklar mottagare av utmärkelsen. Grattis Magnus!

I lördags hade alla partier valaktiviteter kring kyrkparken. Varmkorv, hamburgare, nybakad mjukkaka, kaffe, ja utbudet från alla partierna var stort tillsammans med det sedvanliga snacket kring politiken och framtiden i Nordmaling. För oss centerpartister var dagen också lite extra speciell då partiledaren, näringslivsministern tillika vice statsminister Maud Olofsson skulle göra en snabbvisit vid vår valstuga i Nordmaling.  Mottagandet från den socialistiska valstugan påminde om att några saknar vanlig hyfs och respekt för demokratin. En av vänsterpartisterna skrek och gormade att säpobilen stod fel och att jag som kommunalråd skulle se till att dom försvann eftersom "jag ju var den som dragit hit´na" !(underförstått bjudit in Näringsministern)   Fortsättningen av uppvaktingen från samma stuga bestod i nidvisor om sittande regering på hög volym så att ministern inte skulle missa budskapet.  Jag ifrågasätter om det är på det viset vi ska respektera demokratins spelregler,  och jag undrar hur ansvariga på den socialistiska sidan skulle agerat om  (Gud förbjude!) någon från borgerliga blocket skulle utsatt t.ex. Mona Sahlin eller Lars Ohly för motsvarande bemötande i Nordmaling.  Brist på hyfs kallar jag det, och jag själv skulle skämmas om jag skulle ha visat den bristen så öppet.

13 kommentarer

  1. pensionären

    Bra att du hyllar demokratin Det hedrar och ditt parti.Man kan vara en bra karl trots att man är medlem i fel parti.

    Sorgligt att Nordmaling skämmer ut sig

  2. Lars

    Tragiskt att vissa inte respekterar demokratin. Kloka väljare inser att Vänsterpartiernas agerande är förkastligt och inte hör hemma i ett modernt samhälle där det är tillåtet att ha andra åsikter.
    Vi minns alla hur det tidigare var i Öststaterna och vad som hände med oliktänkande.

  3. Bengt Eriksson Vänsterpartiet

    (Del 1) Du Ingemar… Om du nu ska kommentera saker i din blogg, så gör det rätt! Du far med osanning i ditt uttalande om hur ”en av vänsterpartisterna gormade och skrek”… Så var det inte… Det sas aldrig att dom skulle försvinna! Vad som sas var det att ”dom parkerar som dom vill”.. Du ombads att be dom flytta bilen, Ingemar….

  4. Bengt Eriksson (v)

    (forts) Det nämndes över huvud taget ingenting om att du var kommunalråd… Ditt svar vad ”i god demokratisk anda” följande…: Gör det själv!” Då svarades det på ditt lite tykna svar, att det var du som bett dom komma. Inget gap, inget skrik…. Bara ett svar på en tyken kommentar! Orsaken till att du ombads att be dom flytta bilen, var den att det var min bil dom blockerade! Jag kunde INTE åka därifrån! Om du kunde uppföra dig som du vill att andra ska uppföra sig, så vore allt mycket enklare, Ingemar… Som du vill bli bemött, ska du bemöta andra, Ingemar…

  5. Bengt Eriksson (v)

    (forts) Den ”höga” volymen du påstår skulle ha kommit från valstugan, var inte högre än att vi som stod där kunde föra en konversation i vanligt tonläge… Det du tydligen stör dig på, är att vi över huvud taget fanns där… Att vi spelade musik med omgjorda texter, medges, Ingemar… Men att du sedan har så förbaskat svårt med humor, är inget vi kan göra något åt… Det är bara du som kan påverka det…

  6. Bengt Eriksson (v)

    (forts)För övrigt så var det inga ”nidvisor”, eftersom texterna inte var förnedrande… Nidvisa kallas en sång som sjungs i syfte att förnedra antingen en person eller en folkgrupp av något slag. Texterna brukar vara elaka och förolämpar personen eller gruppen…. Är det en förnedring att en text återspeglar en verklighet? Sedan det där med hyfs…. Jag tror inte att det ordet ska användas av dig.. Det kan jag säga efter att ha besökt ett kommunfullmäktigemöte… Så det där med att skämmas, Ingemar…. Det är väl inget du funderar på själv?

  7. Bengt Eriksson (v)

    (forts) För övrigt så undrar jag… Varför håller du på att springa upp till vår valstuga? Vi stör ju inte er vid eran….

  8. jakobin

    En kommentar till Lars: Vi alla, i vuxen ålder, minns vad som hände under Pinochets tid i Chile och militärjuntans tid i Argentina.
    Båda dessa länder härskades under högerdiktatur där avrättningar och mord av oppositionella var det vardagliga livet för invånarna.
    Högerkrafter kallar sig ofta liberala, så ock centerpartiet.

  9. Ingemar Sandström

    Svar till Bengt Eriksson (v) (2010-09-08 21:24)
    Bengt Eriksson (v) verkar blivit ordentligt trampad på tårna och skriver av sig ordentligt. Men Bengt, precis som jag skrivit i min blogg gick det till, både i ordval och i tonläge. Ingen bil blockerades heller av säpobilen, det var fritt fram för all via Hamngatan. Nidvisorna vill Bengt kalla för verklighetsbeskrivning, det stämmer nog i Bengts egen förvrängda verklighetssyn, samma syn som påstår att om någon inte har samma sorts humor som avsändaren, så saknar den humor. Det låter påfallande likt den övriga vänsterpartistiska ideologin vad gäller hur man ska tillåta olika uppfattningar.

  10. Bengt Eriksson (v)

    Det behövs större krafter än en centerpartist för att trampa mig på tårna, herr kommunalråd. Och du har helt fel angående tillvägagångssättet. Den bil SÄPO använde stod ivägen för min bil, som stod parkerad på p-platsen INTILL er stuga. Tänk om du vridit huvudet lite mer åt höger, då hade du sett det…

  11. Bengt Eriksson (v)

    Du tycks inte heller ha förstått ditt egna ordval, Ingemar… Nidvisa… Jag gav en förklaring till vad ”nidvisa” är… Läs den en gång till… Texterna handlar om vad Alliansen så här långt gjort mot de i utanförskap, Ingemar! Att du inte kan se det, finns det ju en förklaring till… Du lever inte i den verkligheten! Däremot så är texterna ironiska… Och ironi är en form av humor! Testa…

  12. Bengt Eriksson (v)

    Och till skillnad från centern, så tillåter vi faktiskt andra att ha olika uppfattningar… Det tycker jag nog att mitt tillrättaläggande av ditt så kallade utfall visar… Att fara med osanning för att få rätt är inte min melodi, Ingemar… Men uppenbarligen din…. Jag vet en politiker här i Nordmaling som blir hur irriterad som helst om någon ”tjatar emot”… En aktiv sådan….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.